© Rootsville.eu

Mike Spine (US)
tiltle: Don't Let It Bring You Down
music: singer-songwriter - rock
year: 2018
label: Global Seepej records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

info artist: Mike Spine


© Rootsville 2018


In 1994 richtte deze Mike Spine de punk-rock band 'The Help' op waarmee hij wilde reageren op de muzikale gebeurtenissen in Seatle dat sinds half de jaren tachtig onder de underground muziek van de 'grunge' gebukt ging. Niet dadelijk een succes te noemen en dus volgde later de groep 'At The Spine' met ditmaal een ietsje meer bekendheid. Om even te kunnen chillen speelde deze Mike Spine ook nog bij de folkrock band 'The Beautiful Sunsets'. Mike Spine werd geboren in Seattle en begon op 8-jarige leeftijd gitaar te spelen waardoor ook de interesse voor folk zich kwam te ontwikkelen. Als puberende tiener kwam dan punk, rock en metal in het vizier. Sinds 2012 leeft en werkt Mike hier in Europaen meer bepaald in Italië waar hij met deze 'Don't Let It Bring You Down' zijn negende album uitbrengt.

In eerste instantie zou het een sober akoestisch album gaan worden met aan de knoppen zijn vriend en bassist Rob Bartleson. Het resultaat is toch enigszins anders te noemen en samen met Rob werden ook Joey Prude en Ali Ippolito aan het geheel toegevoegd. Deze 'Don't Let It Bring You Down' is dus een 11 nummers tellend en zeer energiek album geworden.

Rock en punk gaan soms hand in hand op dit album zoals het door hem geschreven best wel aanstekelijke 'Hip Hop is Punk Rock'. Mike Spine verbleef ook een tijdje in Mexico waar hij het mooie akoestische 'La Frontera' schreef. Naast eigen werk zijn er ook enkele covers waar te nemen op dit album zoals de titeltrack. Voor deze 'Don't Let It Bring You Down' ging hij grasduinen in het arsenaal van Neil Young. Nog twee covers van betekenis zijn zeker ook 'Christmas in Washington' van Steve Earl maar openen doet hij hier met Lucinda Williams haar 'Pineola'.

tracks:

01 Sinaloa
02 Hip Hop is Punk Rock
03 Inversion
04 Darkest Day
05 Don't Let It Bring You Down
06 Mouthe of Hell
07 Christmas in Washington
08 La Frontera
09 Creeping Death
10 Pineola
11 Cutter

musicians:

Mike Spine: vocals, guitars
Joey Prude: drums, percussion
Ali Ippolito: keys, accordion, backing vox
Robert Bartleson: bas