© Rootsville.eu

Mike Vernon & The Mighty Combo (UK)
tiltle: Beyond The Blue Horizon
music: Rhythm 'n Blues - Swing
release date: september 07, 2018
label: Manhaton Records
info artist: Mike Vernon

© Rootsville 2018


Mike Vernon is naast de bezieler van deze 'Mike Vernon & The Mighty Combo' uiteraard ook een volprezen producer en werkte in die hoedanigheid al samen met onder meer John Mayall, Eric Clapton, Peter Green en dus ook Fleetwood Mac. Maar ook werkte hij als producer op albums van Ten Years After, Chicken Shack en zelfs ook David Bowie.

'Live' is Mike Vernon in ons landje niet al teveel op onze podia waar te nemen. Zo was de laatste présence van 'Mike Vernon & The Mighty Combo' in België op 28 augustus 2015 tijdens de editie van Gevarenwinkel. Toen ook na het induiken van de studio voor het opnemen van een nieuwe plaat vol swingende rhythm 'n blues. Vorig jaar bracht Mike met zijn 'Mighty Combo' nog de EP 'A Little Bit More' uit met aan zijn zijde Kid Carlos.


photo Mike Vernon © Rootsville

Ook op deze nieuwe "Beyound The Blue Horizon" is gitarist Kid Carlos van dienst en openen ze swingend met 'We're Gonna Rock The Joint' een opener in de swingende stijl van de 30-tiger jaren, dit door toedoen van that mellow saxophone van Paul Tasker. Vervolgens is er het jazzy aanvoelende 'Kiddio' van Brook Benton en Clyde Otis. Het rhythm 'n blues gehalte overheerst uiteraard deze nieuwe plaat met nummers als 'I Can Fix It' en de floorfiller 'Be On That Train. Met ' (I Don't Know Why I Love You) But I Do maakten we in de geschiedenis eerst kennis in de uitvoering van Clarence 'Frogman' Henry begin jaren 60-tig. Hier op deze "Beyound The Blue Horizon" in een smakelijke crooner versie van Mike Vernon.

Op 'Red Letter Day' krijgen we een vleugje rumba in een uitermate relax sfeertje waarna ze op 'A Love Affair With The Blues' een knipoog maken naar de early blues van de bruine en rokerige clubs. Swingende rhythm 'n blues met een vleugje barrelhouse piano is op 'Hate To Leave (Hate To Say Goodbye)' de afsluiter van een sound die helaas veel te weinig aan bod komt. Gegarandeerd party time bij het beluisteren van "Beyound The Blue Horizon" en 'Mike Vernon & The Mighty Combo'...and so we hate to say goodbye!

tracks:

01 We're Gonna Rock The Joint
02 Kiddio
03 Heart & Soul
04 I Can't Fix It
05 (I Don't Know Why I Love You) But I Do
06 Be On That Train
07 Your Mind is On Vacation
08 Old Man Blues
09 Jump Up
10 Red Letter Day
11 A Love Affair With The Blues
12 Hate To Leave (Hate To Say Goodbye)

musicians:

Mike Vernon: vocals, percussion
Kid Carlos: guitar, backing vocals
Paul Tasker: saxophone, backing vocals
Matt Little: Hammond, piano, backing vocals
Ian Jennings: double bass, backing vocals
Mike Hellier: drums, backing vocals

special guests:

Paul Garner: lead guitar on #5
Steve Weston Weston: harmonica on #11