© Rootsville.eu

Miss Rea & The Midnight Ramblers (Can)
tiltle: Wild Rose
music: Blues
release date: 2018
label: independent
info artist: Miss Rea

© Rootsville 2018


Afkomstig uit Edmonton in de provincie Alberta is deze "Wild Rose" de opvolger van het vijf jaar geleden debuutalbum van "Miss Rea & The Midnight Ramblers". Miss Rea kan je vernoemen als een oude ziel in een jong lichaam want samen met een van de beste Canadese blues bands "The Midnight Ramblers" brengt ze een mix van good ol'blues, rhyhtm 'n blues en soul. Haar invloeden haalde ze duidelijk bij iconen als Etta James en Big Mama Thorton, maar ook nieuwere invloeden als van een Sharon Jones zijn herkenbaar.

Haar nieuwste album "Wild Rose" bevat 10 nummers met als opener de titeltrack "Wild Rose". Een oud herkenbaar geluid van blues zoals je die hoorde in de vroegere bruine clubs. Meteen nog maar eens op hameren dat er in Canada zich nog een gans leger muzikanten bevinden die smachten om eens richting Europa te komen.

Je voelt meteen dat deze Miss Rea haar ziel volledig komt bloot te leggen op het podium in een sfeer die ons nostalgisch doet terug denken aan de era van de warme klanken van 'LP's'. Het daaropvolgende swingende 'Handle My Whiskey' is daar een schoolvoorbeeld van. Een typische aanstekelijke Chicago shuffle krijgen we dan met het daaropvolgende 'Devil's Dance', een nummer met een funky gevoel.

Nummers als 'Promised Land' en 'Honest Man"' brengen de blues weer tot leven en met 'Lime Wire' swingen we ons rechtstreeks in de echte rokerige clubs van weleer alvorens afscheid te nemen met het intiem maar mooie jazzy 'Back To Paris', een nummer dat eindigt in een swingend gypsy deuntje à la Django.

tracks:

01. Wild Rose
02. Handle My Whiskey
03. Devil's Dance
04. Serpent's Tongue
05. Time's Up Now
06. Promised Land
07. The Spark
08. Honest Man
09. Live Wire
10. Back To Paris

musicians:

Miss Rea: vocals
Warren Chan: guitar
Clayton Sample: guitar
Grant Stovel: drums
Septimus Alexander: saxophone
Chris Grapel: upright bass