© Rootsville.eu

Mother T & The Chicks (B)
tiltle: Selftitled
music: Blues
release date: 2018
label:
independent
info artist: Mother T & The Chicks

© Rootsville 2018


In 2017 leerde ik deze "Mother T & The Chicks" kennen tijdens de laatste editie van "Boogieville" in de Genste "Vooruit". Meteen voelde het aan dat we hier te maken kregen met een 'blijver', enn kijke een jaartje later is er dit 'selftiled' album.

"Mother T & The Chicks" bestaat naast vocaal uithangbord Tesse De Vreese ook nog uit Bram Beelaert op gitaar, Olivier Vander Bauwede op harmonica, Frederik De Cocker op drums en Quiten De Vlaeminck op de staande bas.

Op het album vinden we 9 nummers terug en geeft het een frisse mix weer van blues en country blues netjes opgedeeld in eigen originals en een paar covers. Opener "Trouble With My Man" kan je enigszins als autobiogrfaisch bestempelen daar de lyrics werden geschreven door Tessa zelf ;-). Verder is die een mooi bluesje met een lichte jazzy ondertoon. Ook harper Olivier blijkt een onmiskenbaar talent te zijn. Naast de easy way of playing van de Mississippi Saxofoon komt hij zijn talent als songwriter hier ook op dit album te etaleren. Zowel het vrolijke country bluesje "Ride Trough The Rain" als het groovy "Assumption Blues" en het footstompin' "I Know If You Don't" zijn van zijn hand.

In samenwerking met stringbender Bram Beelaert kwam ook het beklijvende slowbluesje"I Know If You Don't van Tessa De Vreese " uit beider pen. Eén van de zeldzame covers is "Rollin' 'n Tubblin'" dat eerst werd uitgebracht door Hambone Willie Newbern in 1929, later zou dit zo wat uitgroeien tot een blues-standard. Bij "I Want Your Love" en het met Delta geïnfecteerde "Assumption Blues" gaan de credits naar Bram Beelaert.

Respect alom wanneer ze als aflsuiter kiezen voor eentje van Chattanooga girl "Bessie Smith" met haar "Backwater Blues". Knappe prestatie met meer dan voldoende frisse en nieuwe originals.

tracks:

01 Trouble With My Man
02 Ride Trough The Rain
03 I Want Your Love
04 Hesitating Mood
05 Assumption Blues
06 I Know If You Don't
07 I Wonder Why
08 Rolin' and Tumblin'
09 Backwater Blues