© Rootsville.eu

Murray Kinsley and Wicked Grin (Can)
tiltle: Murder Creek
music: blues - bluesrock
year: october 19, 2018
label:
independent
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Murray Kinsley

© Rootsville 2018


Na het album "Stormy Water" dat zijn release vond in 2016 staat met deze "Murder Creek" het conto bij Murray Kinsley and Wicked Grin op vier. Het begon allemaal toen deze Canadese blues formatie in 2011 hun debuutalbum "Down on the Corner" kwamen uit te brengen. Deze multi-Maple Blues Award-winnende band vinden hun roots in Ottawa, Canada. Twee van hun albums werden Blues Rock Album of the Year genoemd door Western Canada's Blues Underground Network "Shame On Me" uit 2013 en "Stormy Water" uit 2015.

Op dit nieuwe "Murder Creek" vinden we 10, veelal' stevige blues nummers op terug met als opener het al meteen stevig rockende "This Old Dawg". Het nummer "Trouble Coming" ontstond toen ze in Florida aan het werken waren aan deze "Murder Creek" De toen plaats vindende tragedie in de Parkland School was de aanleiding voor het van dit nummer.

Ook "So Long, Too Soon" heeft een achterliggende geschiedenis en is een eerbetoon aan de vele artiesten die zijn overleden vóór hun tijd, met daarbij een knipoog naar blues artiest Ron Casat, een vriend van de band die op 24 april 2015 kwam te overlijden. Gitarist en zanger Murray Kinsley is ook voornamelijk de hofleverancier van deze "Wicked grin" wat het schrijven van nummers betreft. Voor de titeltrack "Murder Creek" haalde ze de inspiratie tijdens het toeren in Alabama.

Buitenbeentjes op dit album zijn het met rumba geïnjecteerde "Dance The Blues" en het gospel nummer "Take Me Down". Beiden maken dat deze "Murder Creek" een gevarieerd album kan worden genoemd.

tracks:

01 This Old Dawg
02 Fly Fly Fly
03 Dance The Blues
04 Trouble Coming
05 Take Me Down
06 So Long, Too Soon
07 Murder Creek
08 My Own Way
09 Dark Nights
10 Freedom

musicians:

Murray Kinsley: Lead vocals and all guitars
Rod Williams: Harmonica and background vocals
Leigh-Anne Stanton: Bass
Bruce Saunders: Percussion and drums