© Rootsville.eu

Neal & The Vipers (US)
tiltle: One Drunken Kiss
music: blues - jump blues - rockabilly
release date: 2018
label: N/V Music
info artist: Neal & The Vipers

© Rootsville 2018

 

Neal & The Vipers zijn een in Rhode Island gevestigde band die "American Roots Music" speelt en de blues, rock & roll, rockabilly en surf omvat, en hun fans overal vermaken. Je kunt gebeten worden door de Vipers en de koorts halen tijdens hun vele shows tijdens het optredens. Een reden ook waarom ze New England's Premier American Roots Band zijn. Neal Vitullo en de Vipers hebben het podium gedeeld met vele muzieklegendes zoals BB King, Roy Buchanan, John Lee Hooker, Bonnie Raitt, Albert Collins, Greg Allman, Jimmy Vaughan, Stevie Ray Vaughan, Willie Dixon, Johnny Copeland, Robert Plant en The Fabulous Thunderbirds

Hun ieuwste album 'One Drunken Kiss' is een mix van al wat American Roots Music is. Jump blues, een snuifje rockabilly en zelfs surf is hen niet vreemd. Alles maar ook steengoede blues zoals te horen is op de tearjerker 'More Than Ever'. Openen doen ze in vol rockabilly ornaat op het swingende 'Slow Down' en even gas terug nemen is geen optie bij het beluisteren van deze 'neal & The Vipers'.

Titeltrack 'One Drunken Kiss' hoort dan weer thuis bij de Americana Tex-Mex blues en zou niet misstaan op de set van 'The Mavericks'. Het tragere werk dat we hier op dit album komen te beluisteren is dan weer het betere blueswerk maar ook West-coast is in de aanbieding op het swingende 'Ain't Foolin' Nobody'. De 'Ubangi Stomp' zijn ze dan weer gaan ontlenen bij Warren Smith in 1956, uiteraard ook bekend van de versies van Jerry Lee Lewis, The Trashmen en...The Stray Cats. Afsluiten doen deze 'Neal & Yhe Vipers' dan weer met een lowdown versie van lazy Lester's 'Sugar Coated Love'. If you like 'The Paladins', you also like 'Neal & The Vipers'.

tracks:

01. Slow Down
02. Not One To Complain
03. More Than Ever
04. Right Place Wrong Time
05. One Drunken Kiss
06. There's A Ghost In My Room
07. Ain't Foolin' Nobody
08. The Hump
09. One Chance With You
10. My Sweet Little Hostage
11. Ubangi Stomp
12. Those Eye's
13. Sugar Coated Love

musicians:

Neal Vitullo: guitar, backing vox
Dave Howard: vocals, harmonica
Steve Bigelow: bass, backing vox
Mike LaBelle: drums