© Rootsville.eu

Needlepoint (Nor)
tiltle: The Diary of Robert Reverie
music: Progressive Jazzrock
release date: june 01, 2018
label: Bik Music
info artist: Needlepoint
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


De muzikant achter deze progressieve jazzrockformatie is Bjørn Klakegg. Hij is tevens ook de componist van alle stukken op deze 'The Diary of Robert Reverie', het vierde album van deze formatie. Een album met een samensmelting van elektrische jazz en rock.

Met dit album willen 'Needlepoint' verder kijken dan alleen maar het schrijven van nummers en muziek. Met deze 'The Diary of Robert Reverie' profileren ze hun eigen sound en onderscheiden zich zo van de meeste Noorse rock bands.

Wanneer we vergelijkingen gaan maken komen we zo uit bij Robert Wyatt, één van de meest vooruitstrevende voormannen van de progressieve rock, en zo ook bij groepen als Pink Floyd, Softmachine en Caravan.

Als opvolger van hun album 'Outside the Screen' uit 2012 kan je deze 'The Diary of Robert Reverie' als een meesterstuk gaan beschouwen. Het album is een mix van dromerige jazzrock met daarin een vleugje pop verweven. Hiermee heeft gitarist Bjørn Klakegg zich volledig kunnen verdiepen en het resultaat is dan ook indrukwekkend te noemen. Een album dat licht en speels overkomt maar met een link naar de ol'school.

tracks:

  1. Robert Reverie
  2. On the Foor
  3. All Kinds of Clouds
  4. Will It Turn Silent
  5. In My Field of View
  6. Grasshoppers
  7. Beneath My Feet
  8. In the Sea
  9. Shadow in the Corner

musicians:

Bjørn Klakegg
David Wallumrød
Nikolai Hænsgsle
Olaf Olsen