© Rootsville.eu

Nichole Wagner (US)
tiltle: And The Sky Caught Fire
music: Singer-songwriter
year: 2018
label: Star Catcher Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Nichole Wagner

© Rootsville 2018

 

Na haar vorig jaar uitgebrachte EP 'Plotting The Constellations' met daarop een steengoede cover van 'The Boss' met ' Tougher Than The Rest' is het nu tijd voor het grotere werk met haar nieuwe en debuutalbum 'And The Sky Caught Fire'. Net als op haar EP ging deze beloftevolle jonge singer-songwriter ook nu samenwerken met Justin Douglas. Op dit album winden we uitsteken singer-songwriter werk terug met een knipoog richting country, trouwens Nichole Wagner is afkomstig van Austin TX.

In tegenstelling met haar eerst uitgebrachte 'Plotting The Constellations' bevat deze 'And The Sky Caught Fire' uitgezonderd de cover van Warren Zevon enkel en alleen maar origineel werk. Voor de nummers Fires of Pompeii en 'Sparks & Gasoline' schreef ze dit in samenwerking met Krisyin Kirkpatrick. Voor 'Dynamite' en 'Yellow Butterfly' kwam de assistentie van Terry Klein.

Nichole's sterke stemintonatie is de rode draad door het album waarmee ze deze 'And The Sky Caught Fire' boven de andere instrumenten doet uitstijgen. Het album dat in de 'King Electric Studio' in Austin werd opgenomen kan al onmiddellijk wedijveren met de in Nashville georiënteerde muziek. Uiteraard heeft ook de keuze van enkele topmuzikanten als Jim Douglas Will Sexton enige invloed op de gebrachte nummers. Nummers die veelal gaan over het hedendaagse leven en variëren van zweemzoete country tot lichtjes rockende rootsmuziek zoals op 'This Kind Of Love' mede gedragen door de heerlijke grooves van Jan Flemming op de keyboards.

Met het nummer 'Dynamite' gaat Nichole Wagner terug naar een plaatsje nabij Denver waar ze haar jeugd beleefde. 'Yellow Butterfly' is dan weer country waarop ze naar de charts wil reiken. Nichole Wagner, een naam on te onthouden...

tracks:

01 Winner Take All
02 Dynamite
03 Yellow Butterfly
04 Rules Of Baseball
05 The Last Time
06 This Kind Of Love
07 Let Me Know
08 Fires Of Pompeii( We Should Walk Away)
09 Reconsider Me
10 Sparks Of Gasoline

musicians:

Nichole Wagner: vocals, guitar
Will Sexton: guitars
Justin Douglas: guitars
Jan Flemming: keys
Grant Himmler: bass
Chris Haulser: drums
Rod Picott: vocals on #08
Terry Klein: harmony vocals on #02