© Rootsville.eu

Nico Rivers & The Black Grass (US)
tiltle: Tiny Death
music: Americana
year: 2018
label: Broken Silence
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Nico Rivers & the Black Grass

© Rootsville 2018

 

Nico Rivers is een singer-songwriter afkomstig van Boston MA. en bracht tot dusver 2 EP's op de markt, "To The Bone" (2012) en "Say Hello!" (2014). Met deze 'Tiny Death' krijgen we dan zijn eerste full CD met medewerking vean 'The Black Grass'. Al op de EP's wees de veelzijdigheid van de muzikant duidelijk hoorbaar en al speelde hij eerst sax toch schakelde Nico later over op gitaar mede doordat hij geïspireerd werd door hard-rock. Later evolueerde zijn muziek richting singer-songwriter.

Met een volgende evolutie in zijn muziek komen we nu uit bij de Americana van deze Nico Rivers & The Black Grass. Alle nummers werden geschreven door Nico Rivers en getuigen van een zekere variatie in zijn streven. De enige constante van het universum is verandering. Alles wat was en wat is, zal op een dag iets anders zijn, aldus Nico en zo gaat deze 'Tiny Death' ook over dit thema.

Met opener 'Tidal Wave' herkennen we dadelijk zijn typische klankkleur. Met 'Devil's Boatigaan we in een andere richting. Een nummer met delicate ondertoon en het geluid van de keyboards. Verder verandert het album richting rock met daarin een vleugje country verweven. Het ganse album is zowat een rollercoaster van stijlen zodat we nu niet kunnen stellen dat het rock, folk of country betreft.

tracks:

01 Tidal Wave
02 Devil’s Boots
03 All The Same
04 In The Reeds
05 Backroads
06 Misty Nebraska
07 Oildrips
08 Unraveling Strand
09 Ghosts
10 The Wheel

musicians:

Nico Rivers: vocals, guitar, harmonica
Alex Giorgetti: vocals, guitar, keys
Emily Graham-Handley: vocals
Josh Strmic: drums
Matt Schairer: bass
Peter Albert de Reyna: upright bass
Chris Gooch Bloniarz: mandolin, organ
Joe Cleary: violin
Jack Byrne: banjo