© Rootsville.eu

Nik Barrell (UK)
tiltle: Joy
music: singer-songwriter
release date: december 14, 2018
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Nik Barrell

© Rootsville 2018


Eerder dit jaar gind de uit Brighton afkomstige Nik Barrell samen werken met Alan Grice en Alex White van "Electric Soft Parade". Deze samenwerking resulteerde in een prachtig album met 11 nummers waarbij de songwrting van Nik Barrell bij zonder goed samenvloeien met de muzikale escapades van Alan Grice en Alex White.

Het was de intentie om vreugde in al zijn vormen aanwezig te laten zijn op dit album. Een ware omhelzing van vreugde, plezier en muziek. Door zijn vele reizen viel het Nik Barrell te beurt om met diverse muzikanten samen te spelen. Zo leerde hij in Rusland de Chicago Blues band kennen, een band van getalenteerde muzikanten die ondanks de beklemmende regering met regelmaat samen kwamen om te drinken en te musiceren, gewoonweg om het plezier ervan te ervaren.

Hij genoot soortgelijke ervaringen in Oekraïne, waar hij  zich aan sloot bij Toporchestra, een van de oudste overlevende Gypsy bands in Kiev. Met een groep van 20 mensen speelden ze op maffia-partijen tot bruiloften met zigeunerpaarden, en zelfs herenhuizen, die hun wilde deuntjes horen en zo iedereen opfleurden. Zijn laatste internationale inval was Cuba, waar hij met oude vrienden houseparty's opvrolijkten en zo ook in de straten van Gibara speelden.

Deze "Joy" is een album met diverse populaire pophits zoals opener "A Promise To Myself'. Het album bevat ook soulvolle melodieën zoals "Start Again" en intyieme folkmomenten met het tekstueel vrolijke "'Beautiful Homes". Een toch wel gevarieerd album al is de klemtoon hier bijzonder poppy gericht.

tracks:

01. A Promise to Myself
02. Take That Weight off Your Shoulders
03. I Know What You’ll Do
04. Start Again
05. Morning Sunrise
06. Lovers are Free
07. Miss Devine
08. Beautiful Homes
09. Fiction of Love (Love Addiction)
10. Jump for Joy
11. We Have a Start

musicians:

Lead vocals: Nik Barrell.
Acoustic Guitar: Nik Barrell.
Electric Guitars: Nik Barrell, Charlie Villiers, Alan Grice, Alex White.
Drums: Alan Grice, Chris Jordan, Damo Waters.
Bass Guitar: David Ronchetti, Alan Grice, Tom Bailey (double bass).
Backing Vocals: Maddie Broad, Sharon Lewis, Anjuli Hararah.
Keyboards/Mellotron: Alan Grice.
Piano: Alan Grice.
Saxophone: Ted Richardson, Martin Passauer.
Cornet: Craig Chapman.
Percussion: Alan Grice, Alex White.
Accordion: Sharon Lewis.