© Rootsville.eu

Nikki Hill (US)
tiltle: Feline Roots
music: Blues - Roots - Rock
year: 2018
label: Deep Fryed Records

info artist: Nikki Hill

© Rootsville 2018


Nikki Hill groeide samen met haar alleenstaande moeder en twee oudere zussen op in de rauwe buurt van Durham in North Carolina. Het zal haar zonder meer op jeugdige leeftijd het zelfvertrouwen geschonken hebben. Deze zelfzekerheid maakte dat Nikki Hill al op jonge leeftijd interesse toonde voor het schrijven van teksten en muziek en al vlug ruilde ze zo de kerkkrukken voor deze van de bars.

Ze voelde zich comfortabel in de rootsscène van North Carolina en niet in het minst in de plaatselijke clubs van Chapel Hill. Ze beleefde de concerten van onder meer Carolina Chocolate Drops, Bo Diddley tot Motorhead en al vlug werd ze ondergedompeld in de wederzijdse verhalen en ontstond zo haar eigen verhaal.

We kennen Nikki Hill hier allemaal als een wervelende verschijning op het podium met shows die voornamelijk gekruid zijn met dynamische rhythm 'n blues. Haar nieuwste album "Feline Roots" is een mix van stijlen geworden waardoor we Nikki Hill nog beter gaan leren kennen. In de zomer van 2019 zal ze op onze podia te zien zijn met haat energieke "Hill" sound.

Opener van deze "Feline Roots" is meteen stevige kost op "Get Down, Crawl". De snedige gitaarrifjes en haar rauw klinkende klankkleur brengen dit nummer aan de rand van de 21st Century Blues. Met het daaropvolgende "Don't Be The Sucker" ontpopt deze Niki Hill zich dan weer als een onvervalste rootschick. Op " Can't Love You Back (It's A Shame)" krijgen we dan de nodige dosis reggea en daarmee brengt ze de nodige diversiteit in haar nieuwe album.

Met nummers als "Holler Out Loud " en het headbanging "Poisoning The Well" tast ze dan weer de grenzen van rockmuziek af waarna ze met "Tell The Next World" enige twang country in het mandje legt. Afsluiter "The Fire That's In Me' is dan weer eentje voor de rockers onder ons...

tracks:

01 Get Down, Crawl
02 Don't Be The Sucker
03 Just Can't Trust You
04 Can't Love You Back (It's A Shame)
05 Holler Out Loud
06 Poisoning The Well
07 Take The Ride (It Don't Matter)
08 Tell The Next World
09 Might Get Killed Tonight
10 The Fire That's In Me