© Rootsville.eu

Various Artists
tiltle: Live at Notodden Blues Festival (2017)
music: blues
release date: november 23, 2018
label: Blue Mood Records
info festival: Notodden Blues Festival
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Het "Notodden Blues festival" is één van de grootste Europese blues festivals en in Noorwegen en Scandinavië zonder meer nummer "1"n een festival dat reeds bestaat sinds 1988. Vorig jaar bestond het Noorse label "Blue Mood Records" reeds 20 jaar en ter gelegenheid hiervan stonden heet wat Noorse blues en label mates op de editie van "Notodden". Reden te meer om er een album van samen te stellen met de ‘labelmates’/muzikanten als Amund Maarud, Kid Andersen, Tor Einar ‘Doctor’ Bekken, Knut Nordhagen, Ole Reinert Berg-Olsen, Richard Gjems, Terje Nordgarden, Johanna Demker en Vidar Busk.

Uiteraard staan er voor ons wel enkele minder bekende namen op deze 10 nummers tellende verzamelaar al openen ze hier met Kid Andersen en deze kennen we wel allemaal. Het instrumentale "The Bender" is een meer dan swingende opener van deze "20 Years Blue Mood". Met nummers als "Slave To The Rhythm (Knut Nordhagen)", "Dead Man Walking (Orbo)" en "Denise (Knut Eide & Harald Stokke)" bewijzen ze dat er meer dan voldoende talent aanwezig is ginds in het hoge noorden.

Ook van Bekken & Gems ontvangen we meetal heerlijke en authentieke blues via "Pias" en ook zij waren aanwezig op Notodden 2017, hier op dit album met het betoverende nummer "Midesijollin". Afsluiter van het album, maar uiteraard niet van het festival is het stevig rockende "Stompin' Our Feet With You" van Vidar Busk en daarmee zouden we best eens enkele van deze blues muzikanten naar onze contreien laten afzakken. Good Stuff!

tracks:

01 The Bender (Kid Andersen)
02 Slave To The Rhythm (Knut Nordhagen)
03 She Loves Me She Loves Me Not (Amund Maarud)
04 Dead Man Walking (Orbo)
05 Side of the Road (Nordgarden)
06 Lovestruck (Vidar Busk)
07 Midesijollin (Bekken & Gems)
08 Denise (Knut Eide & Harald Stokke)
09 Look How Baby (Kurt Slevigen)
10 Stompin' Our Feet With You (Vidar Busk)