© Rootsville.eu

Now Vs Now (US)
tiltle:The Buffering Cocoon
music: Electronic Free Jazz
release date: september 14, 2018
label: Jazzland
info artist: Jason Lindner
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Jason Lindner is naast een Amerikaanse jazz-pianist ook componist en bandleider. Lindner begon rond zijn tweede met de piano, toen hij zeven was kreeg hij echt les. Hij studeerde aan LaGuardia High School of Music and Art en Mannes College The New School for Music. Hij had tevens les van Barry Harris. Hij was vanaf 1994 de huispianist van Smalls Jazz Club in New York City, waar hij in de loop van de tijd ook ging spelen met een bigband. Daarna ging hij tevens werken met een Quintet.

In 2004 begon hij een elektrische groep met onder meer Avishai Cohen. In 2006 ging hij de groep Now Vs. Now leiden, dat nog meer ging experimenteren en muziek bracht die ook anderen dan jazz-liefhebbers kon bekoren. In 2009 haalde Lindner de eerste plaats bij de poll van het blad Down Beat onder de critici in de categorie Big Band Rising Star. Lindner speelde mee op albums van Anat Cohen, Omer Avital, Claudia Acuña, Donny McCaslin en Dafnis Prieto.

Chick Corea's beschrijving van Lindner als een "muzikaal universum" wordt via 'Now vs Now' getoond als een waarheid in plaats van louter overdrijving. Ze produceren elektronische muziek getint met jazz, funk en soul, met knikken naar ontspannende dampgolven ("Accelerating Returns"), analoge synthpop (de percolerende "Cloud Fishing"), dansbare darkwave, en moderne electro-R & B met 'The Scarecrow' Op andere nummers dragen de strakke beatkeeping van IDM, de livewire-energie van jazztronica en de elementen van het hypermoderne Wonky-subgenre.

tracks:

01 Buffering 3%
02 Cloud Fishing
03 Glimmer
04 Motion Potion
05 Silkworm Society
06 Buffering
07 Dichotomy
08 Pergamos
09 Squoosh
10 400 PPM
11 The Scarecrow (Silkworm Society Remix)
12 Accelerating Returns
13 Buffering Failed - Restart

musicians:

Jason Lindner
Panagiotis Andreou
Justin Tyson

special guests:

Sasha Masakowski
Steve Wall
Natasha Diggs