© Rootsville.eu

NPO Trio (US)
tiltle: Live at The Stone
music: Jazz - Free Jazz
year: 2018
label: Chant Records
promotion: Lydia Liedman Promotions
release date: march 15, 2018

info artist: Meg Okura (NPO Trio)

© Rootsville 2018


Dit voorjaar brengt violiste Meg Okura liefst twee albums op de markt. Naast haar in eigen beheer uitgebrachte album 'Ima Ima' dat ze opnam met het 'Pan Asian Chamber Jazz Ensemble met als special guests Tom Harrell volgt er een paar dagen later ook het album 'Live At The Stone' dat wordt uitgegeven bij 'Chant Records' onder de naam van 'NPO Trio'.

Het NPO Trio bestaat naast Meg Okura ook nog uit pianist en componist Jean-Michel Pilc en saxofonist Sam Newsome. Het album is een 'live' registratie die in april 2016 werd opgenomen in 'The Stone' in New York. Dit album is een vrije expressie waarin dit Trio zich samen konden vinden, dit geïnspireerd door experimentele vrijheid met invloeden van klassieke muziek, Yiddish en Japanse melodiën, soms in de geest van John Coltrane.

Het concert bevat drie uitgebreide improvisatie. Het eerste gedeelte omvat in totaal 38 minuten en is ingedeeld in zes stukken die alle zes een eigen titel hebben meegekregen. Het eerste gedeelte is ontleend aan de Yiddish songs van Mark Warshawsky (1848–1907). Met het daaropvolgende 'Unkind Gestures' is een korte improvisatie waarmee ze een homage brengen aan John Coltrane.

tracks:

01. A Four Forty
02. Bells, Whistles and Sirens
03. Oyfn Pripetchik-ish
04. Travels
05. Exodus and Emancipation
06. Pleading
07. Unkind Gestures
08. Yiddish Mama No Tsuki

musicians:

Meg Okura: violin
Sam Newsome: saxophone
Jean-Michel Pilc: piano