© Rootsville.eu

OKB Trio (US)
tiltle: The Ing...
music: Jazz
year: 2018
label: Queens Jazz OverGround
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)
release date: april 06, 2018

info artist: Scott Ellison Band

© Rootsville 2018

 

Dit 'OBK Trio' bestaat uit drummer Brian Woodruff samen met pianist Oscar Perez en bassist Kuriko Tsugawa. Het trio vond zijn ontstaan tijdens één van Brian Woodruff zijn jamsessies in 'Balckbird's' Astoria in Queens. Al metten op die zondag ontstond er een zekere chemie onder deze muzikanten. Er werd vooraf niets afgesproken en begonnen aan een reeks van gewone standards waarvan er niet veel echt goed bekend waren. Het resultaat een blijvende verbintenis met nu op 6 april de release van 'The Ing...'.

Het werd een 11 nummers tellend album waarbij ritme en swing elkaar de hand toe reikten. Een reis doorheen het 'Great American Songbook' met een keuze van Braziliaanse en Latijnse Standards, maar met ook eigen originals zoals het openende 'The Welcome Song' van de hand van Brian Woodruff. Verder ook werk van Kuriko Tsugawa met 'Milena' en 'March 3rd' van Kuriko Tsugawa  en ' El Padrino' en 'Safe Passage' van Oscar Perez.

Het album werd opgenomen als eerste in de nieuwe studio van Chris Benham's. Opmerkelijk is dat de studio nog in aanbouw was toen dit 'OKB Trio' hun planning voor een album begonnen te maken. Het is onwaarschijnlijk hoe goed de harmony met elkaar kan overeenstemmen om het tot zulk een swingend resultaat te kunnen brengen. Ook te horen is de ballad ' Please Send Me Someone to Lovevan Percy Mayfield naast werk van Victor Schertzinger /Johnny Merce en Norman Gimbel /Niltinho en Harold Lobo 

tracks:

01. The Welcome Song
02. I’m Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter
03. Hi-Heel Sneakers (Richard Higginbotham)
04. Milena
05. El Padrino
06. Please Send Me Someone to Love
07. I Remember You
08. Pirouette en Dedans
09. Safe Passage
10. March 3rd 
11. Tristeza

musicians:

Oscar Perez, piano
Kuriko Tsugawa, bass (Koo-ri-koh Soo-gow-ah)
Brian Woodruff, drums