© Rootsville.eu

Old Riley and the Water (US)
tiltle: Biting Trough
music: blues
release date: november 1, 2018
label: independent
info artist: Old Riley and the Water
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Met deze "Old Riley and the Water" bevinden we ons midden in New Orleans. Goed om weten is dat Sean Riley niet in deze stad hoeft te verblijven om muziek te maken, he can play music everywhere he lay his hat. Met enkele van zijn ol'friends kwam Sean Riley samen om met deze "Biting Trough" zijn debuut EP op te nemen.

Het album werd simpelweg opgenomen in hun repetietie kot. Een EP met daarop voornamelijk eigen originals met als uitzondering opener "Howlin' For My Baby" van Chess bro's Burnett en Dixon. De overige nummers werden geschreven door Sean Riley en gitarist Joshua Cook. Voor "Try and Understand" en "Trouble" gaan de credits enkel naar Cook. Het is ook Joshua Cook die als producer het werk verrichtte op deze "Biting Trough".

Soms gezapig klinkend met "Blues Walking" dan weer lichtjes rockens als op "Kind-Hearted Woman" werd deze "Biting trough" een EP met meer dan voldoende diversiteit onder de geleverde nummers. Op "Kind-Hearted Woman" ligt de klankkleur en sound wel akelig dicht bij deze van John Lennon van de big four. Shuffle Time dan met het bijzonder dansbare "Trouble" alvorens af te sluiten "Power To Change" en een welg esmaakte kennismaking met deze "Old Riley and the Water".

tracks:

1. Howlin' For My Darling
2. Blues Walking
3. Kind-Hearted Woman
4. Try and Understand
5. Biting Trough
6. Trouble
7. Power to Change

musicians:

Sean Riley: Guitar and vocals
Ray Micarelli: Drums
Andrew Landry: Bass

special guests:

Joshua Cook: Guitar and vocals on all tracks, tamborine on most
Scott Craver: Harmonica on tracks 1, 3, 4, and 5