© Rootsville.eu

Orions Belte (Nor)
tiltle: Mint
music: Electric World Music
release date: september 21, 2018
label: Jansen Records
info artist: Orions Belte
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018

 

Naast een boek van John Michelet en een film van Ola Solum is deze 'Orions Belte' ook nog een driekoppige formatie uit Noorwegen die bijzonder kosmische en idyllische instrumentale muziek komen te maken. Deze 'Orions Belte' bestaat uit Øyvind Blomstrøm, Chris Holm en Kim Åge Furuhaug.

Het is nu niet meteen nader te bepalen in welke categorie je deze 'Orions Belte' kan komen onder te brengen. Is het nu Alt-blues of Nu Jazz, Je kan het ook gewoonweg underground pop gaan noemen maar feit is wel dat jazz en blues zich op deze 'Mint' komen te manifesteren.

Het album bestaat y-uit 9 tracks waarbij dit trio de inspiratie gingen halen bij Nigerian Rock uit de 70-tiger jaren. Maar ook bij diverse aanzichtkaarten van de Franse en Italiaanse Riviera. Meestal zijn Øyvind Blomstrøm en Chris Holm 'on the road' met andere formaties en zo leerden ze dan ook Kim Åge Furuhaug kennen waardoor deze 'Orions Belte' enigszins gehalte kreeg.

Deze 'Mint' is dan ook hun debuutalbum waarbij ze oud en nieuw weten te verenigen. Traditionele muziek met een futuristisch kantje eraan. Een album waarmee ze ook hun thuisland Noorwegen willen muzikaal mee op de kaart zetten. Hoogstandjes bij mij zijn 'Papillon' en het bluesy gezongen 'Joe Frazier'. Unieke en elektronische muziek om bij weg te dromen.

tracks:

01 Nex Years Eve #2
02 Papillon
03 Delmonte
04 Joe Frazier
05 Moving Back Again
06 Le Mans
07 Picturephone Blues
08 Atlantic Surfing
09 Alnitak

musicians:

Øyvind Blomstrøm: Guitar
Chris Holm: Bass
Kim Åge Furuhaug: Drums