© Rootsville.eu

Osborne Jones (US/UK)
tiltle: Ever Close
music: Americana, country
release date: august, 2018
info artist: Osborne Jones
label: Continantal Song City
distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2018


Osborne Jones is een muzikaal duo bestaande uit David Osborne en David-Gwyn Jones. Het stel ontmoette elkaar in hun tienerjaren in de Midlands of England en werkte sindsdien samen met anderen aan projecten en bands. Hun nieuwste album heet 'Ever Closer' en is de opvolger van hun vorige album 'Only Now'. Het nieuwe album 'Ever Closer' werd geproduceerd door Teddy Thompson en bevat spelers zoals Albert Lee, Will McFarlane en Kenny Vaughan.

Hun nummer 'Sometime Soon' won eerder het Gram Parsons Guitar Pull Song Contest en is momenteel het thema van de veelgeprezen korte film 'Sometime Soon A Wake Up Call' van de beroemde milieuactivist Bill Macdonald. Osborne Jones heeft eerder 'Out Of Blue Yonder' en 'Long Night Moon' en de liedjes en muziek voor 'Saskia' The Album uitgebracht.

Osborne Jones maakt deel uit van de New Traditional Country-scene die in LA en elders groeit. Dit concentreert zich op The Grand Ole Echo en Ronnie Mack's Barn Dance en omvat mensen zoals Rosie Flores, James Intveld, See Hawks In LA en Rick Shea van Dave Alvin's Guilty Men die hun vorige album 'Only Now' produceerden. Rick Shea speelt ook pedal steel gitaar op ons nieuwe album 'Ever Closer'.

Ze verklaren hun manifest als: "Voor ons gaat het vooral om de liederen en ze tot in de perfectie te laten harden en ze vervolgens door zoveel mogelijk mensen te laten horen en bezingen." We zijn zeer productief en schrijven voortdurend en hebben een goed bestuurbare canon opgebouwd tunes".

Het nieuwe album 'Ever Closer' vertegenwoordigt het hoogtepunt van hun prestaties tot op heden met 10 zorgvuldig gemaakte nieuwe songs uitgevoerd met prachtige bijdragen van veelgeprezen artiesten als Albert Lee.

'Ever Closer' is geproduceerd door Teddy Thompson in Outer Space, Brooklyn NY en Engineered by Ted Young. Het album werd Mastered door JJ Golden na te zijn opgenomen op verschillende locaties, waaronder Palomino Studios, Los Angeles en Rodel Sound London.

tracks:

01. A Million Teardrops
02. Parting of The Ways
03. A Good More Besides
04. Good Night's Sleep
05. I Guess That You Will
06. The Moment's Gone
07. You Are The River
08. I Wish The World Would Slow Down
09. Dominoes Fall
10. Always Write In Blue