© Rootsville.eu

Pat Battstone (US)
tiltle: The Last Taxi: In Transit
music: Jazz
release date: septembre 07, 2018
label: LEO Records
info artist: Pat Battstone
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Pat Battstone begon op 14-jarige leeftijd met het professioneel uitvoeren van muziek en speelde in verschillende rock-, blues- en R & B-bands in Zuidwest-Ohio. Tegen de tijd dat hij 18 was, had hij lessen van Stan Kenton en Gary Burton gevolgd en was hij begeleid door Oscar Treadwell (Oska T) Hij speelde op de opnames van James Brown en de leden van de musical "Hair".

In 1973 ging hij naar Berklee College of Music en werd kort daarna student bij zowel Mme Chaloff en Charlie Banacos. Een van zijn bands, met vriend Grover Mooney, opende in 1975 de legendarische 1369 Club in Cambridge. Tijdens de jaren 80 bestudeerde Pat de werken van Scriabin onder de beroemde Serge Conus. In 1986 keerde hij terug naar de jazz en studeerde hij bij Joanne Brackeen voor een periode van 6 jaar. Gedurende het afgelopen decennium heeft hij genoten van de vriendschap en het mentorschap van zowel Paul Bley als Marilyn Crispell.

Hoewel zijn focus als kunstenaar creatieve improvisatie is, is hij bekwaam en ervaren in elke omgeving waar jazz (ongeacht de stijl) of groove en R & B nodig is. Hij is vloeiend in zowel solo optredens als toonaangevende ensembles, zowel akoestisch als elektrisch. Zijn laatste 6 CD's Mystic Nights, The Last Taxi, Beyond the Horizon, From Dream to Dream, Rylesonable en Elements hebben allemaal uitstekende recensies gekregen.

Zijn laatste avonturen waren in samenwerking met de muzikale kringen in Puglia, Italië, namelijk die van Gianna Montecalvo in Bari en Gianni Lenoci in Monopoli. Hij nam sinds 2016 4 cd's op met een Italiaanse zanger en produceerde er in de nabije toekomst nog 2 klaar voor release, met extra opnames.

tracks:

01 As The City Awakens
02 View From My Balcony
03 Sur la Voie Rapide
04 Harbor Lights
05 And Then What
06 Creatures of the Night Forest
07 Immigrant Song
08 Lonely Avenue
09 Apocalisse Ora
10 Adieu Mes Amis
11 In Transit