© Rootsville.eu

Pat Reedy & The Longtime Goners (US)
tiltle: That's All There Is
music: country
year: 2018
label: Muddy Roots Records
info artist: Pat Reedy & The Longtime Goners

© Rootsville 2018


Pat Reedy & The Longtime Goners zijn een country band uit de 'Big Easy' maar Pat zelf leeft al een paar jaar in Nasville TN. Hij heeft al meer dan een decennium een realtie met Nashville van uit de periode dat hij vanuit new Orleans richting de 'Music Ciry' trok om samen met een reizende artiest 'Stumps the Clown' er op Lower Broadway als busker op te treden. 'The Longtime Goners' werden opgericht door Pat Reedy en Ronnie Aitkins. De rest van de band bestaat uit John James op viool, pedaalstaal, dobro en elektrische gitaar, Dan Cutler op rechtopstaande bas en backing vocals en beiden speelden ook bij de folk-country band 'The Deslondes'. Verder is er ook nog Tony Frickey op drums, Micah Hulscher op piano.

De dagen als busker zijn voorbij voor Pat Reedy maar de lessen die hij leerde toen hij op de straathoeken speelde zal hij altijd blijven herinneren. Reedy's ongeschonden bariton en de steenkoude country-arrangementen van de Longtime Goners maken het album mooi bij releases van klassieke country-fakkeldragers als Luke Bell.

Op deze 'That's All There Is' vinden we 12 nummers op terug en openen doen ze met 'Bloodshot Heart' en zo kom je te ervaren dat deze Pat Reedy uit het juiste country-hout gesneden is. Dat er bij deze 'Longtime Goners' twee muzikanten zitten die afkomstig zijn van 'The Deslondes' is niet zomaar een toeval want Pat Reedy liet zich vooral inspireren door de folk van deze band.

Nummers als 'Pennsylvania Hills', 'Lucky I'm Alive' en 'Funny Thing About a Hammer' zouden zo rechtstreeks uit de country-charts zijn kunnen geplukt en maken dat je terug in het tijdperk belandt van de vroegere country. De country die je ook kan bestempelen als de 'working man blues' van Merle Haggard. Met 'Nashville, Tennessee at 3 AM', richt hij zijn blik op het leven op Lower Broad waar in de bars in de buurt de muzikanten op hun gitaren nog als echte outlaws klinken.

'Conversation with Jesus', 'That’s All There Is (And There Ain’t No More)' en het afsluitende 'Coal Train Blues' zouden zo het het vroegere tijdperk van een Kris Kristofferson kunnen komen en brengen de authenticiteit van country terug tot leven.

tracks:

01 Bloodshot Heart
02 Lucky I’m Alive
03 Nashville, Tennessee at 3 AM
04 Wedding Ring
05 You Don’t Have to Tell Me Again
06 Fare Thee Well
07 Same To Me
08 That’s All There Is (And There Ain’t No More)
09 Conversation with Jesus
10 Funny Thing About a Hammer
11 Pennsylvania Hills
12 Coal Train Blues

musicians:

Pat Reedy
Ronnie Aitkins
John James
Dan Cutler
Tony Frickey
Micah Hulscher