© Rootsville.eu

Patrick McCallion (UK)
tiltle: Keep Smiling (EP)
music: singer-songwriter
year: 2018
label: 2040 Company
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
release date: march 30, 2018

info artist: Patrick McCallion

© Rootsville 2018


De nieuwe EP 'Keep Smiling' van de Britse singer-songwriter Patrick McCallion wordt op 30 maart 2018 uitgegeven, en het nummer 'D.O.G.' werd eruit geselecteerd om als single op de markt te worden gebracht. Voor de inspiratie van deze 'EP' ging hij het tamelijk breed zoeken. Van rock over punk naar de indie pop van Muze. Voor deze 'Keep Smiling' werkte hij samen met David M. Allen (The Cure, Depeche Mode) en het resultaat is een volwaardige rocksound. Zijn inspiratie haalde hij uit de woede en frustratie die de verwarring in zijn land opwekte door de Brexit. Een schijfje met protestsong dus.

Met stevige rocksongs als 'Coffee' met enige punk attitude over de het stevig rockende 'D.O.G.' naar een ballad als het afsluitende 'The Deat Of Coney Island' weet deze uit Halifax afstammende moderne troubadour enige opschudding teweeg te brengen. A British rock songwriter living in Amsterdam is nog net iets andes dan een Englishman in New York. Een album dat nu niet meteen als positief kan worden beschouwd, maar hé, daar dienen protestsongs toch voor.

Met de negatieve spiraal van de Brexit in het hoofd weet ik niet wat een Donald Trump er komt bij kijken of heeft deze Patrick McCallion het sch**t aan de ganse wereld. Liefhebbers van deze hedendaagse punker kunnen hem gaan zien en ook wel blijven lachen op volgende locaties...

zaterdag 10 maart: De Kroeg, Antwerpen
dinsdag 13 maart: Café Camelot, Nijmegen

tracks:

01 Coffee
02 D.O.G.
03 Murky Waters
04 Bedlam 'It's A Hell Of A Town)
05 The Death of Coney Island