© Rootsville.eu

Paul Filipowicz (US)
tiltle: Unfiltered
music: blues
release date: june 28, 2018
label: independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: Paul Filpowicz

© Rootsville 2018


Misschien is deze 'Unfiltered' het album waarop sommigen zaten te wachten? Verantwoordelijk daarvoor is Paul Filipowicz, en dan is dit meteen zijn 10 de album op zijn conto. Kenmerkend zijn steeds ook de covers die als een rode draad doorheen zijn platen arsenaal lopen. Paul Filipowicz, singer-songwriter en gitarist werd geboren in Chicago, IL op 24 maart 1950 maar groeide op in de 'cornfields' van Lockport, Ill. Het was door het luisteren Howlin' Wolf, Muddy Waters en SBWII dat hij in contact kwam met de blues. Zijn eerste 'live' concert dat hij beleefde was dat van Otis Rush en leerde hij zo op gehoor zichzelf gitaar spelen.

Paul Filipowicz heeft nu al ruim 40 jaar ervaring als frontman van zijn eigen blues band en speelde al over het ganse land. Zijn memorabele herinneringen zijn deze met Hound Dog Taylor en Mighty Joe Young in de 70-tiger jaren. Zijn vorige stusio album 'Saints and Sinners' dateert van 2013 en we schrijven 1996 toen deze Paul Filipowicz zijn debuutalbum 'Go For The Throat' uitbracht.

OP deze 'Unfiltered' vinden we 11 nummers terug met een paar eigen originals als de titeltrack 'Unfiltered', 'Brand New Hat', 'Canal Street', 'My Woman' en het afsluitende 'Riding High'. Als harper brengt hij ook instrumentale nummers zoals het lowdown 'Canal Street'. Het typerende aan zijn sound is de rauwe harp en zijn 'ongefilterde' stem.

In de jaren 70's stond Paul ervoor gekend een tribute te brengen voor Magic Sam en dus kunnen nummers van deze legendarische blues gitarist niet ontbreken. Samuel Gene Maghett aka Magic Sam overleed op 1 december 1969. Van Magic Sam brengt hij 'All My Whole Life Baby' en 'Everyhting Gonna Be All Right'. Andere covers op dit album zijn onder meer 'Howling For My Baby' van Howlin' Wolf en Willie Dixon en ook 'Reconsider Baby' van Lowell Fulsom.

tracks:

01. All My Whole Life Baby
02. Brand New Hat
03. Unfiltered
04. Canal Street
05. Howling For My Darling
06. Everything Gonna Be All Right
07. I Found a New Love
08. My Woman
09. Tin Pan Alley
10. Reconsider Baby
11. Riding High

musicians:

Paul Filipowicz: guitars and vocals
Benny Rickun: harp
Chris Sandoval: drums
Rick Smith: bass
Tony Menzer: bass on #6
Jimmy Voegeli: piano on #5
Tom Sobel: tenor/baritone Sax on #2,3,4,5,8,10,11
Jack Naus: tumpet on #2,3,8,10