© Rootsville.eu

Paul Messinger (US)
tiltle: Love Will Find You: 9 Degrees of Relationship
music: Singer-songwriter
year: 2018
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Paul Messinger

© Rootsville 2018


Daar zijn vorig album 'America 2.0: Assorted Tales and New Myth' nog enigszins politiek getint was gaat Paul Messinger's nieuwe album 'Love Will Find You: 9 Degrees of Relationship' nu veelal over liefde. Feit is wel dat deze uit Chapel Hill afkomstige singer-songwriter telkens hij een plaat maakt er een heel leger muzikanten paraat staan om hem naar de studio te vergezellen. Ook nu zijn zo goed als alle nummers van de hand van Paul Messinger en Jason Merritt, alleen voor 'Doowatchadoo' kreeg hij hulp van Marty Barnes en voor 'Satisfaction' gaan de credits naast Paul Messinger en Jason Merritt ook nog naar Alise Mire.

Net als op 'America 2.0' is ook dit nieuwe album een smeltkroes van stijlen waardoor dit de diversiteit weerom te goede komt. Opener is het zeer lekker in het oor liggende 'Just A Man' een lichtjes funky duet met de excotische zangeres PJ Trasmil. 'Keepin' up Th' G' opent met doordringende drums en gaat vervolgens richting avant-garde Hip Hop. 'Love Will Find You' behoort tot een van mijn favoriete tracks op dit album. Een mix met een beetje soul en funk waarop Paul Messenger zich enigszins bloot geeft want het betreft hier de liefde voor zijn vrouw. Bij aanvang van ieder nummer staat je gehoor gespitst op wat komen gaat en reggea is bij Paul Pessenger ook altijd wel terug te vinden zoals op 'Doowatchadoo'.

'Love Will Find You: 9 Degrees of Relationship' is weerom een reis gebleken door diverse muzikale landschappen en maakt dit album zo veelzijdig dat hopelijk ook de aantrek zal hebben tot een brede schare van fans.

tracks:

01 Trust: Just a Man
02 Delusion: Keepin' up Th' G
03 Perseverance: Matters of the Heart
04 Faith: Love Will Find You
05 Regret: Wombles Farm
06 Courage: Doowatchadoo
07 Betrayal: Betrayal
08 Patience: One Day at a Time
09 Satisfaction: Satisfaction

musicians:

Paul Mesinger
PJ Trasmil
Rob Hau
Jason Merritt
Dario Kumar
Raney Hayes
Nick Johnson
Fernando Saunders
Jay Shirley
Eric Weaver
Rob DiMauro
Hugh Swawo
Armand Lencheck
Mark Connor
Jim Roberts
Sean Geist
Crystal Bright
John Faltass
Gabriel Reynolds
Emily Musolino
Barret Certoma
Gary Mitchell
Richard Klecka
Larry Q. Draughn
Dennis Williams