© Rootsville.eu

Peter Karp (US)
tiltle: The American Blues
music: Blues
release date: 2018
label: Pepper Cake Records
info artist: Peter Karp

© Rootsville 2018


Karp is het beste gekend voor zijn werk geleverd aan de platenmaatschappij Blind Pig samen met de Canadese Juno Ward winnaar en partner Sue Foley. Opgegroeid in het zuiden van Alabama en New Jersey, ontwikkelde hij een stijl die bestaat uit een mix van swamp, r&b, country en blues.

Oorspronkelijk was hij vooral gefocust als slide gitarist, beïnvloed als hij was door Freddy King en Elmore James. Zo bracht hij zijn vorige schijven ‘Roadshow’ en ‘The Turning Point’ uit, vooral voor de songs dan voor zijn persoonlijke bekendheid. Het was echter vooral zijn werk samen met Sue Foley die hem aan de top van de blues charts bracht.

De man is wel een bezige bij, want dit is al de tweede plaat die dit jaar van hem uitkomt. Namelijk in februari kwam al ‘Blue Flame’ uit en kijk en half jaar nadien al een opvolger met 10 songs en twee bonus live tracks. Waar voor ons geld dus. Het moet wel gezegd dat deze plaat werd uitgebracht door een obscure Duits label die er een soort “Best of” heeft van gemaakt, zo vertelde Peter het mij zelf.

En waar krijgen we inderdaad. Stuk voor stuk lekkere dingen met plaats voor up tempo nummers met gepaste piano, gitaar en harmonica solo’s. Het geheel afgewisseld met leuke ballads en love songs zoals ‘I’m Not Given Up’. De twee bonus tracks, welke live werden opgenomen, staan als een huis en perfecte afsluiters voor deze knappe plaat. Raar dat we de man nog niet gezien hebben op onze Belgische podia.

tracks:

01 Treat Me Right
02 Alabama Town
03 Train O Mine
04 The Turning Point
05 The Nieztsche Lounge
06 Nobody Really Knows
07 Rolling On A Log
08 That's How I Like It
09 Her And My Blues
10 I'm Not Giving Up

Bonus tracks:
11 The Arson's Match (Live)
12 Y'all Be Lookin (Live)

musicians:

Peter Karp: gitaar, piano, harmonica en zang
Mike Catapano: drums
Niles Terrat: bas
Paul Carbonara: gitaar
Mick Taylor: gitaar
Kim Wilson & Dennis Gruenling: Harmonica