© Rootsville.eu

Peter Lin - The Lintet (US)
tiltle: With Respect
music: Jazz
release date: june 22, 2018
label: Lintet LLC
info artist: Peter Lin
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


De met Taiwanese roots Amerikaanse trombonist Peter Lin werd geboren in Baton Rouge, Louisiana en brengt met deze 'With Respect' zijn debuutalbum op de markt. 'The Lintet' is een band onder leiding van Peter Lin en brengt hier een album met daarop 7 bijzonder swingende nummers waarbij de blazers in hun vrijheid van improvisatie een mix brengen van standards en originals.


A
lle muzikanten zijn afgestudeerd aan de William Paterson University, en zijn afkomstig uit het hele land. De groep is gespecialiseerd in de funky-swing, een speciaal gevoel dat maar zelden voorkomt in muziek. The Lintet speelt een verscheidenheid aan liedjes uit het grote Amerikaanse liedboek, het klassieke jazzmuzikantrepertoire en onze bekende originelen. De groep heeft ervaring met het spelen van vele locaties, zoals de Trumpets Jazz Club in Montclair, Hat City Kitchen in West Orange, Moore's Lounge in Jersey City. City Life in Jersey City, Toshi's Living Room & Penthouse in New York, en Tumulty's in New Brunswick. De Lintet heeft ook een grote bijdrage geleverd aan de JC Fridays-serie en het Riverview Jazz Festival in Jersey City. De Lintet is overal in de omgeving van New York gehoord toen de band de afgelopen twee jaar op Times Square had opgetreden.

Deze 'The Lintet' speelt altijd in een verscheidenheid aan formaties, tussen een kwartet en een septet. Hun muziek en uitvoering is altijd op het hoogste niveau geweest. We kunnen je verzekeren dat je op elk moment de groove zult voelen van hun composities. '
With Respect' brengt vooral jazzarrangementen uit het Chinese en Taiwanese populaire songbook, evenals een originele compositie en een arrangement van Slide Hampton's blues. Een album met als hoofdinstrument de trombone en de swingende jazz uit New Orleans.

tracks:

1. Forgotten Times
2. Sweet as Honey
3. The Moon Represents My Heart
4. Born Here, From There
5. My Blues
6. Rose, Rose, I Love You
7. Evening Primrose

musicians

Peter Lin: Trombone
Anthony Nelson Jr.: Tenor Sax, Soprano Sax, & Flute
Anthony Ware: Alto Sax
Benjamin Kovacs: Tenor Sax
James Zollar: Trumpet
Oscar Williams II: Piano
Charlie Sigler: Guitar
Ben Rubens: Bass
Nic Cacioppo: Drums
Winard Harper: Drums