© Rootsville.eu

Pharis and Jason Romero (Can)
tiltle: Sweet Old Religion
music: Folk - Bluegrass
release date: may 18, 2018
label: Lula Records
promo: Lucky Dice Music (Sandra Zuidema)
booking: LDM Bookings
info artist: Pharis and Jason Romero

© Rootsville 2018


Het muzikale echtpaar brengt met deze 'Sweet Old Religion' de opvolger uit van het in 2015 uitgebrachte 'A Wanderer I'll Stay'. Dit album mocht niets dan positieve kritieken ontvangen en won in 2016 de 'Juno Award' voor 'Traditonal Roots Album of The Year'. Je kan stellen deat de 'Romero's' met dit album als een fenix uit hun as verrijzen doordat hun handcrafted 'Banjo & Instruments Shop' in de zomer van 2016 door een brand totaal vernield werd. Geïnspireerd door de vele hulp die ze acheraf na de brand mochten ontvangen en de geboorte van hun tweede kindje werden de gevoelens en melodieën neergepend en ontstond zo deze 'Sweet Old Religion'.

Op deze nieuwe vinden we 11 nieuwe originals terug van de hand van Pharis & Jason Romero. Een perfect uitgebalanceerde mix van folk en bluegrass. Een album met invloeden uit de voorbije era van jazz, blues en country, soms met een knipoog naar de legendarische 'The Band'. Hun liefde voor de muziek uit de 20-tiger jaren, het platteland met hun bewoners en hun zelf gebouwde banjo's zijn de bouwstenen van deze ''Sweet old Religion'. Samen met hun verlangen naar liefde en verbondenheid met de gemeenschap. Het album werd opgenomen ten huize van de Romero's met als producer Marc jenkins.

Een album met daarop enkel gast muzikanten samen met een koor van familie en vrienden maakten van dit nieuwe album een geslaagde operatie. Van de langzame wals op het openingsnummer en titeltrack 'Sweet Old Religion', over het melancholische 'Stitch In Time' tot en met het vrolijke bluegrass deuntje 'Salt & Powder'. Voor wie dit duo nog niet kent is dit het uitgelezen moment om kennis te maken. Heerlijke samenzang onderbouwd met die retro banjo klanken. Een 11 nummers tellende mix van good old folk met de aanstekelijke bluegrass nummers .In april 'live' te zien in Europa.

tracks:

01 Sweet Old Religion
02 Stitch In Time
03 Salt & Powder
04 Old World Style
05 Age Old Dream
06 The Salesman
07 You Are a Shining Light
08 You are The Best Thing
09 Leave the Garden Gate Open
10 Come on Love
11 Babes, Mothers & Fathers

musicians:

Pharis: guitar, vocals
Jason Romero: guitar, banjo, vocals

special guests:

Patrick Metzger: bass & baritone guitar
Marc Jenkins: pedal steel
Josh Rabie: fiddle
John Raham: drums
John Reischman: mandolin

Shining Light Chorus:

Cole Patenaude, Martin Patenaude, Ciel Patenaude, Brent Morton, Mark Jenkins & John Raham