© Rootsville.eu

Philip Bradatsch (D)
tiltle: Ghost On A String
music: singer-songwriter
release date: 2018
label: Lotus Records
info artist: Philip Bradatsch
booking: Rootstown

© Rootsville 2018


Hier in België is Philip Bradatsch al lang geen onbekende meer. In samenwering met Kurt De Bont van Rootstown treed hij jaarlijks op hier op onze podia en dat mag als een zegen aanzien worden want steeds weer wordt je aan zijn lippen gekluisterd bij het brengen van zijn eigen originals. Is het nu als solo artiest, met band of als deel van de "Dinosaur Truckers".

Voorlopig is hij nog op "tour" met zijn eigen band en dit om nog steeds het eerfer dit jaar verschenen album "Ghost On A String" te promoten. Een album dat de opvolger is van zijn in 2015 verschenen album "When I'm Cruel". Op dit nieuwe album staan 10 tracks en alle nummers werden geschreven door Philip Bradatsch. Al meteen bij het beluisteren van opener "Down Down Down" herkennen we de hand van Philip Bradatsch. Zwevend tussen een mix van ontroerende luisterliedjes tot finest Americana waarbij we met deze singer-songwriter komen aan te tonen dat ook hier in Europa meer dan talent aanwezig is.

Alle instrumenten op deze nieuwe plaat werden door Philip ingespeeld, op uitzondering van de medewerking van Tobias Hieber als drummer, en zo komen we met de titeltrack van deze "Gost On A String" tot een meer dan betoverend geheel. Dat je bij hem niet het minste Duitse tongval komt te ontdekken komt mede doordat hij als verscheidene tournees in de Verenigde Staten achter de rug heeft. Misschien ook daardoor komt zijn Americana zo akelig dicht bij deze van de States.

Op "Outsiders" loopt het een wat vlotter en zou je hem evengoed kunnen gaan vergelijken met een jonge Bowie of een Tom Petty. Het nummer "Supernova " spits zich enigszins tot futuristische klanken dan op zijn zangtalenten. Een nummer dat bijzonder breed kan worden geïnterpreteerd. Ook in "Unachievable" krijgen we een strijd tussen het instrumentale en het vocale. "Shadowland" brengen we tenslotte onder in het segment van soft-rock net als het afsluitende "You’re Gonna Be OK". Philip Bradatsch groeit hier op dit album meer en meer en we hopen zo ook dat hij nog verder mag komen groeien want we hebben nood aan talenten als hij.

tracks:

01 Down Down Down
02 Ghost On A String
03 Outsiders
04 Down Down Down (reprise)
05 Supernova
06 Unachievable
07 Radiator
08 Shadowland
09 You're Gonna Be OK
10 Ghost On A String (reprise)