© Rootsville.eu

PK Gregory (US)
tiltle: Honkabilly Blues
music: OMB Blues
year: 2017
label: Blue Betty Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

info artist:
PK Gregory

© Rootsville 2018


Afkomstig uit Cottonwood AZ aka 'The Copperstate' is deze PK Gregory simpelweg een ouderwetse 'One Man band'. Zelf noemt hij zich een 'laissez-faire' moderne storyteller en vind dat zijn muziek een mix is tussen Johnny Cash en John Prine. Na opnener 'The Jesus Cure' ben je meteen mee met deze PK Gregory die zich meestal verplaatst met een hot-rodded Vespa.

Met invloeden van folk, western swing, honky tonk en blues brengt hij op dit album 13 zelf geschreven nummers met soms al wel absurde titels als ' Kelly Got The Stomach Flu' en 'She Showed Me A picture Of Her Cat' maar doorgaand luchtige country geïnspireerde deuntjes in de geest van een Hank Williams. Het album werd 'live' opgenomen in de 'Franken-Trailer Ranch' en die plaats alleen de 'locals' iets zeggen.

Geen al te bombastische opnamen op deze 'Honkabilly Blues' maar luchtige deuntjes die hij brengt met enkel zijn fingerpicked gitaar, een harmonica en een 'self-made' suitcase drum incluis voet percussie. Nummers als 'Beat Me Senseless With Your Love' brengen iets onthullend op de manier waarmee hij zijn nummers brengt, zo iets WYSIWYG. Nummers als 'Heck Of A Deal' doen me denken aan de early years protestzangers. Country is alom aanwezig in dit in 2017 opgenomen Americana album van deze OMB.

tracks:

01 The Jesus Cure
02 Major Stone
03 Pizza and A Bag of Fun Dip
04 Kelly Got The Stomach Flu
05 She Showed Me A picture Of Her Cat
06 My Soul Is A Wasteland Of Pain and death
07 Beat Me Senseless With Your Love
08 Heck Of A Deal
09 Sugar Idol
10 She's Not My Type (She's Not You)
11 The Executioner's Song (ZKG pt.2)
12 Let's Not Fight
13 Jesus Cure (Lunchtime Version)

musicians:

PK Gregory