© Rootsville.eu

Power Shake (B)
tiltle: Go Wild!
music: rockin' blues 'n boogie
year: 2018
label: Soultone
info artist: Power Shake

© Rootsville 2018De eerste keer dat ik in contact kwam met deze formatie uit Doornik was op "Roots & Roses" editie 2017. Ze waren toen niet even trots om op dezelfde affiche te staan met één van hun grote voorbeelden, The Paladins. Deze 'Power Shake' bestaat uit Fred Janus (vocals & harp), Jonathan Blondel (bass), Antoine Olivier (drums) en Jérôme Rasson (guitar) en mag je zonder meer onder brengen onder de noemer 'Power Blues Band'. Jérôme aka 'Mister J' kennen we ook uit de formatie "Rockin' and Drinkin' Guys" samen met Antoine Olivier, een band die al wel eens de tent op stelten durven zetten. Ook deze "Power Shake" zijn één vat dynamiet en dat bewezen ze recent nog op DLB on Stage van dit jaar (concert report).

Deze "Go Wild!" werd pas opgenomen in januari van dit jaar onder de supervisie van een zekere Mathias Dalle aka "The Goon Mat". Het album werd ook gemixt ten huize van Mathias @ de "Crazy Blue Stuff Studio". Een herkenbare hand van "The Goon Matt" is dan ook duidelijk hoorbaar.


photo Fred "Reverend" Janus © Freddie (Rootsville)

Op deze "Go Wild!" vinden we 12 nummers terug en met de titel willen ze hier duidelijk een statement neerzetten. Openen doen ze met het aanstekelijk "You Got" met hierop de doordringende rauwe harp van Fred "Reverend" Janus. Daarna is het overschakelen naar regelrechte vette boogie met het waanzinnige en soms psychedelisch aanvoelende 'Boogie House'. Op het einde van dit album kan je dit nummer nog in een 'alternate version' beluisteren, zeker ook niet mis. Met het daaropvolgende "Hunting Wolf" gaat het van boogie naar een low down shuffle.

Aanstekelijke harmonica blues dan met "Lies" eentje dat in het arsenaal van de "Imperial Crowns" zou kunnen thuis horen. Met het Braziliaans getinte "Guacamole Dance" brengen ze hier een mix van Zuid-Amerikaanse blues met een snuifje surf. Que bom! Alsof ze dan ergens van in de deep south uit de swamps komen willen deze "Power Shake" dan met "5 O'clock" ons met een soort voodoo bluesje bezweren.


photo Jérôme 'Mister J' Rasson © Freddie (Rootsville)

In diezelfde voodoo sfeer blijven we ook nog met het donkere "Save My Soul" alsof er een duivelsuitdrijving mee gemoeid is. Rock 'n roll en surf dan met een knipoog naar Dave Gonzalez & The Paladins met "Stop!", iets wat ze hoegenaamd niet hoeven te doen want dit is sterk. Ook met "The Way You Love" maken ze hun naam als liefhebbers van het Californische Trio meer dan waardig. En rock 'n roll conversatie tussen de Telecaster van Jérôme en de snedige harpgrooves van de 'Reverend". Party!!! Hoogtijd ook om deze "Power Shake" de taalgrens te laten oversteken met hun rauwe en alles omvattende rockin' blues...een proteïne drankje hebben we dan niet nodig ;-)

tracks:

01 You Got
02 Boogie House
03 Hunting Wolf
04 Buy a Meatwagon
05 Lies
06 Guacamole Dance
07 5 O'clock
08 Save My Soul
09 Stop!
10 The Way You Love
11 She'so
12 Boogie House (alternate take)

musicians:

Jonbeat: bass, contrabass, backing vocals
Jérôme 'Mister J' Rasson: guitars, vocals
Antoine Olivier: drums, percussion
Fred 'Reverend' Janus: vocals, harp

additionnal musician:

The Goon Mat: percussion, backing vocals, slide