© Rootsville.eu

Randy McAllister and the Scrappiest Band in the Motherland (US)
tiltle: Triggers Be Trippin
music: blues
release date:2018
label: Reaction Records
info artist: Randy McAllister
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


In 2016 bracht Randy McAllister samen met zijn "The Scrappiest Band in the Motherland" nog het album "Fistful of Gumption" (album report) uit. Op deze nieuwe "Triggers Be Trippin" blijkt dat de scrapiest band in de bezetting wel wat veranderingen hebben plaats gevonden. Texaan Randy McAllister is de zesde generatie bij de McAllister's die het waar maken in de music business. Zijn vader was een drummer en daardoor was het logisch dat Randy ook dit instrument het eerst onder de knie kreeg. Toen hij op 20-jarige leeftijd bij de ‘US Air Force’ in Massachusetts was gestationeerd begon hij ook op de bluesharp te spelen waarbij hij tips kreeg van de Boston blues legende ‘Earring George’ Mayweather. Na zijn legerdienst keerde Randy McAllister terug richting Texas en begon zich ook toe te leggen op het vocale en ontwikkelde hij ook de ‘skills’ als songwriter. Zijn eerste platencontract haalde hij binnen bij JPS Records en nadien bracht hij ook werk uit bij Severn Records en Reaction Records.

Daar waar Randy McAllister op zijn vorig album bijzonder soulvol uit de hoek kwam is deze "Triggers Be Trippin" van een totaal ander allooi en durven we de term bluesrock soms wel in de mond nemen. Niet dat de soul ver weg is zoals bij het mooie en soulvolle "The Yin and the Yang". Op het album vinden we 10 tracks terug en enkel bij "Since I Met You Baby " van Ivory Joe Hunter is Randy te leen geweest en brengt dit bluesje toch wel met aanzienlijk veel respect.

Openen op deze "Triggers Be Trippin" doen ze met het howlin' "In a Flick Of a Bic". Na Ivory Joe Hunter's cover kiezen ze met het met slide doordrenkte " Beauty and Ugly Upside Down" om ook een dosis rock 'n roll in te steken. We schreven het al, ieder zijn meug en dus is "The Yin and the Yang" eentje dat bij mij blijft hangen. Soulblues alom.

Deze "Triggers Be Trippin" is een meer dan gevarieed album geworden van deze "Randy McAllister and The Scrappiest Band in the Motherland" waarbij ze afsluiten met "We Can’t be Friends (if you don’t like Jimmy Reed)". Bluesy stuff...

tracks:

01. In a Flick Of a Bic
02. Since I Met You Baby
03. Beauty and Ugly Upside Down
04. Bring it on Backbreaker
05. The Yin and the Yang
06. Batter Up
07. Vacation in My Mind
08. Math Ain’t Workin
09. Makeshift Molly
10. We Can’t be Friends (if you don’t like Jimmy Reed)

musicians:

Randy McAllister : vocals on all tracks, Harmonica on tracks 1, 2, 3, 4, 5, 6. 9, 10, Drums on
tracks 6, 9, 10
Brandon Hudspeth: guitar on all tracks except 2
Santos Puertas: guitar track 2;
Jacque Garoutte: bass tracks 3, 4, 6, 7, 9, 10
Patrick Smith: bass tracks 1,8
Rich Stanmyre:bass track 5
Danny Cochran: drums tracks 1, 3, 4, 7, 8
Sean Mcurley: drums track 5
Carson Wagner: B3 track 5
Andrea Wallace: backing vocals tracks 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10
Benita Arterberry-Burns: backing vocals track 5