© Rootsville.eu

Ranzel X Kendrick (US)
tiltle: Texas Sagebrush
music: Americana - Singer-songwriter
release date: 2018
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Ranzel X Kendrick

© Rootsville 2018


Deze "Texas Sagebrush" is het tweede album in een trilogy met als rode draad Texas roots muziek, en volgt "Texas Paintbrush" op. Op het album vinden we veelal orignals terug maar maakt Ranzel X Kendrick ook plaats voor twee klassieke covers. Als eerste is er de wereldhit "Unchained Melody" beroemd gemaakt door de Righteous Brothers maar daarvoor deel uitmaken van de obscure film "Unchained" uit 1955. Als tweede cover is er "Lonely People" dat hij hier brengt met Rebecca White.

Door het brengen van een opvolger van een vorig uitgebrachte album leg je als muzikant de lat uiteraard weerom een stukje hoger. Voor de oude country-soul Ranzel X Kendrick geeft een vervolg misschien niet al te veel moeite met in zijn bagage een hele resem nummers. Het betreft hier ook nummers die heropgenomen zijn en door nieuwe en frissere arrangementen er een nieuwe draai aan werd gegeven.

Nummer als "Trouble & Pain" kende dan eindelijk een definitieve opname mede door de drive die Ranzel er voor kreeg door zijn zoon Dallas. Dallas duwde me om dit nummer jarenlang te schrijven en gaf me zelfs soms ideeën. De echte gezamenlijke inspanning duurde helemaal door het opnemen en mixen van het nummer.

De soms breekbare stemintonatie van Ranzel X Kendrick loopt als een rode draad doorheen het album, een mix van country en americana. De aanwezigheid van Rebacca White geeft wel degelijk een meerwaarde aan de harmony zang al vind ik enkel nummers peen ietsje te plots en abrupt eindigen. Hoogstandjes zijn onder meer "Cry in My Tequila X" en het mooie "Private Miracle". Ieder zijn smaak uiteraard.

 

tracks:

01. Any Ole' Song
02. What A Pretty Day
03. Unchained Melody
04. Peace of Mind
05. Lonely People
06. Cry In My Tequila X
07. Hills of Kendralia
08. Gruene River
09. Private Miracle
10. Trouble in Pain
11. The Fair Grass

musicians:

Ranzel X Kendrick
Rebecca White
Jennifer Sullivan
Evan White
Keith Davis
Sterling Finley
Ron Flynt
Norm Bergeron
John Bush
Rick Miller
Rissel Tanner
Ron Flynt
Sandy Perwein
Nick Landis