© Rootsville.eu

Raw Blues Experience (B)
tiltle: Trailer Trash
music: Blues - Roots
release date: 2018
label: independent
info artist: Raw Blues Experience

© Rootsville 2018


De helft van Raw Blues Experience is vooral gekend van hun begeleidingswerk bij Low Society en dan heb ik het hier over Jacky Verstraeten (Bas) en Bart de Bruecker (drums). Hieruit groeide ook de samenwerking met Surgis Nikides om deze plaat mee te helpen in elkaar boxen. Alsook leende Mandy Lemons haar stem voor een duet met zanger Brent Redant. We hadden deze zomer al een voorproefje mogen horen van hetgeen nu net vers van de pers is verschenen.

“Trailer Trash” is de opvolger van “Take 1”, de eersteling van de band en dat dateert al van 2014. Elke liefhebber van live muziek uit de streek kent ze wel al want de jongens timmeren al een aantal jaren aan de bluesweg. Samen hebben ze gewerkt aan een full CD met hierop een hoop aan eigen werk. Teksten uit het leven gegrepen die verwijzen naar het steeds bloedende hart in de blues.

De schijf klinkt lekker en zeer gevarieerd en bevat 12 nummers die bijna allen van eigen hand zijn. Het beginnummer ‘Alice’ begint al vettig met de rauwe slide van Sturgis Nikides. ‘Choo Choo Train’ levert ons dan weer een ferm potje smoelschuiver op. ‘Cinderella’ klinkt big band-achtig met mooie blazerpartijen. Indeed, er werden voor deze opnames twee blazers aan de band gevoegd met Franck De Ruyter op sax en uit de VS Jesse Selengut, wat het geheel toch een stevig extraatje geeft. ‘Hotspot’ krijgt dan weer een funky tintje, ‘Monday Morning’ klinkt zwaar en donker maar krijgt een pittig kantje naarmate het nummer vordert. ‘Muddy Water Blues’ ruikt dan weer naar Chicago met een rauwe gitaar, ‘Trailer Trash’, het titelnummer, shaket dan weer als de beesten met een stevig smoelschuiver en de afsluiter ‘You’ve Got What It Takes’ is een heerlijk swingend nummer met een duo tussen Brent en Mandy Lemons.

Kortom een zeer aangename schijf om naar te luisteren en zeker om in de wagen op te zetten tijdens een lange autorit. Nice work!

tracks:

01 Alice
02 All I Ever Wanted
03 Back Draft In Green
04 Choo Choo Train
05 Cinderella
06 Fire In The Hole
07 Hot Spot
08 Monday Morning
09 Muddy Water Blues
10 The Cougar Dance
11 Trailer Trash
12 You’ve Got What It Takes

musicians:

Brent Redant: zang en harmonica
Jacky Verstraeten: bas
Bart De Bruecker: drums
Marc Van Nuland gitaar en zang

special guests:

Franck de Ruyter: sax
Jesse Selengut: trompet
Mandy Lemons: Vocals
Sturgis Nikides: slide gitaar