© Rootsville.eu

Red Beans and Rice Combo (US)
tiltle: Let The Joy Begin!
music: NOLA
year: 2018
label: Bonedog Records
info artist: Red Beans and Rice Combo

© Rootsville 2018


Alhoewel dit rockin' rhythm 'n jazz trio afkomstig is uit Pittsburgh PA brengen dit 'Red Beand and Rice Combo' onvervalste New Orleans muziek. Voor Tom Roberts, Dave Klug en Wayno is deze 'Let The Joy Begin!' meteen ook hun debuutalbum.

Dit 'sharp-dressed' trio is sinds 2016 om en rond Pittsburgh begonnen met optredens hun reputatie werd meteen ook hun brandmerk door het brengen van een mix van dansbare rhythm 'n blues en vintage rock 'n roll dit gekruid met enige jazz.

Een debuutalbum met daarop 10 r'n'b tunes die lekker in het oor liggen. Frontman en pianist Tom Roberts is een jazzpianist en speelde ook bij Vince Giordano & The Nighthawks. UIteraard is zijn kennis van de muziek uit de 'Big Easy' niet alleen beperkt tot dit maar speelde hij jaren in de voornaamste jassclubs in het 'French Quarter' en op de riverboats van New Orleans. Hij speelde overal in de States en Europa en nam al meer dan 40 albums op.

Openen doet het Trio op deze 'Let The Joy Begin!' met het instrumentale en rustig aanvattende 'Blue Drag' een typisch New Orleans jazz nummer en een standard van onze eigenste Django Reinhardt. Meteen daarna wordt het swingen geblazen met 'Calling All Cars'. Dit album brengt je onmiddellijk in de sfeer die er heerst in de diverse bars in New Orleans, een stad die leeft van de muziek.

Albert Collins' zijn 'I Ain't Drunk' krijgt hier door dit 'Red Beand and Rice Combo' meteen ook een jazzy jasje aangemeten al gaat er met de harmonica van Wayno wel enige blues mee gepaard. Authentieke NOLA dan met 'Mardi Gras In New Orleans' van Henry Roland Byrd aka Professor Longhair incluis de whistling tune.

Van jazz met 'Save The Bones' tot juke joint rhythm 'n blues met 'Who Drank My Beer' je krijgt het hier allemaal op deze 'Let The Joy Begin!'. Het afsluitende 'Such A Night' van Dr. John is dan meteen ook een statement want dit 'Red Beand and Rice Combo' make you wanna jump and jive!

tracks:

01 Blue Drag
02 Calling All Cars
03 I Ain’t Drunk
04 Mardi Gras In New Orleans
05 One Meat Ball
06 Save The Bones
07 Who Drank My Beer
08 Your Mind Is On Vacation
09 A Chicken Ain’t Nothin’ But A Bird
10 Such A Night

musicians:

Tom Roberts: piano, whistling
Dave Klug: drums, percussion
Wayno: vocals, harmonica, uke