© Rootsville.eu

Regina Bonelli (US)
tiltle: Love Letter
music: blues
release date: october 26, 2018
label: True Groove Records
info artist: Regina Bonelli
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Geboren in Brooklyn NY. doet Regina Bonelli met haar nieuwste album meteen een stap voorwaarts om haar plaats te claimen hij de hedendaagse soul & blues diva's. Net als bij haar vorige album "Open Up The Door" (2015) is ook deze "Love Letter" een mix van blues en rhythm 'n blues. Haar inspiratie om te zingen en piano te spelen haalde ze reeds op zeer jonge leeftijd bij de rhythm 'n blues legendes uit de 50-tig en 60-tiger jaren. Regina laat zich meestal begeleiden door de "The True Groove All-Stars" en deelde reeds het podium met namen als Bobby Rush, Martha Reeves, The Temptations, Blues Traveler, Popa Chubby en Ronnie Earl.

Uit dit 9 nummers tellende "Love Letter" werd "Don't You Put Your Hands On Me" geselecteerd om als single te worden uitgebracht, war al meteen voor heel wat airplay zorgde in de US en ook daarbuiten. Een nummer waarmee ze het geweld binnen het huwelijk wil aanklagen. Regina begon blues nummers te schrijven, geïnspireerd door haar eigen leven en de wereld om haar heen. Meestal zijn de nummers op het album van eigen hand maar een cover die meteen ook in het oog springt is de Rolling Stones klassieker "Paint It Black".

"Playin' In The Dirt" klinkt al meteen een beetje opgewekter en ook met het daaropvolgende soulvolle "Nothing I Can't Handle" is er nog niet al teveel sprake van liefde. De liefde komt er wel met het slowbluesje "Love Letter" waarbij het opvalt dat deze Regina Bonelli wel in het bezit is van een bluesy en soulvolle klankkleur. De warmte van de organ grooves lopen als een rode draad doorheen dit nummer.

Nog steeds onderhevig aan soul vibes komt Regina dan aandraven met het prachtige laid-back gebrachte "Straighten My Crown", een nummer waarmee ze toch wat dicht aanleunt bij de jaren 90-tig. Hetzelfde kan gezegd worden met "A Little Rain Must Fall", een nummer dat Regina schreef samen met gitaristen Tomás Doncker en Michael Hill. Weerom doen de soulvolle blazer sectie wat ervan verwacht wordt. Enigszins war verrassend is dan Jagger's cover van "Paint it Black". Met een licht rock accent gaat deze Regina Bonelli er hier uit met "The Ladder"'.

tracks:

01 Don't You Put Your Hands On Me
02 Playin' in the Dirt
03 Nothing I Can't Handle
04 Love Letter
05 Straighten My Crown
06 A Little Rain Must Fall
07 Talk is Cheap
08 Paint It Black
09 The Ladder

musicians:

Regina Bonelli: Lead, background vocals, Wurlitzer on #5
Tomás Doncker: Guitars, background vocals on #6,9
Michael Hill: Guitars
James Dellatacoma: Guitars, washboard on #2
Artur Uronen: Gonzo pedal steel guitar on #5,8,9
Nick Rolfe: Organ, Keys
Gary Schreiner: Organ, harmonica on #2
Kevin Jenkins: Bass
Mike Griot: Bass
Tony Lewis: Drums
James Coley: Drums
Mark Henry: Saxophone & tambourine