© Rootsville.eu

Reverend Freakchild (US)
tiltle: Dial It In
music: blues
year: 2018
label: Treaded and Released Records
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
release date: april 01, 2018

info artist: Reverend Freakchild

© Rootsville 2018


Reverend Freakchild is en blijft een opmerkelijk persoon met zijn mix van blues en countryblues dit steeds gebracht in een psychedelisch kantje eraan. Opmerkelijk ook is dat deze uit New York afstammende muzikant aan een hoog ritme albums blijft uitbrengen. Je zou haast al gaan uitkijken naar wat hij io zijn volgend album gaat brengen. Met een diploma van psychologie en godsdienst is deze boeddhist er ook van overtuigd dat muziek een geloof is. Hij koos daardoor ook voor een full time carrière als muzikant.

Zijn laatste album komt uit op 1 april, en dat is dan wel zeker niet als grap bedoelt want ook voor deze 'Dial It In' deed hij weerom beroep op een aantal collega muzikanten. Ook op dit album enkele opmerkbare nummers zoals een vernieuwd en bijzonder rauw arrangement op Depeche Mode hun 'Personal Jesus'. Een album waarop Hugh Pool naast het werk aan de knoppen ook harmonica speelt.

Anders dan sommige van zijn andere albums is deze 'Dial It In' wel bijzonder op blues gericht. Zo brengt hij zijn eigen geschreven 'Hippie Bluesman Blues' met daarop weerom Hugh Pool en ook Mark Karan. Een best wel gesmaakt bluesje. Op de titeltrack brengen de heren er wat funk in en ook dit is een original van de hand van 'Reverend Freakchild'. Na het boogie woogie gerelateerde '15 Goin' On 50' kiest hij met 'It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding)' voor eentje van Bob Dylan. Met de traditional 'Soul Of A Man' weet deze Reverend Freakchild een homage te brengen voor 'Blind Willie Johnson' door in het nummer enkele nieuwe 'lines' in te steken.

Benieuwd wat de volgende van deze Reverend Freakchild ons zal gaan brengen...

tracks:

01. Opus-Earth
02. Personal Jesus
03. Hippie Bluesman Blues
04. Dial It In
05. Skyflower
06. Roadtrance
07. Damaged Souls
08. 15 Going on 50
09. It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding)
10. Soul of a Man
11. Opus-Space

musicians:

Reverend Freakchild
Chris Parker
Hugh Pool
Mark Karan
Garrett Dutton
Hazel Miller
Brian Mitchell
Jay Collins