© Rootsville.eu

Rich DePaolo (US)
tiltle: Killed For Kings
music: Singer-songwriter
release date: 2018
label: independent
info artist: Rich DePaolo

© Rootsville 2018


Liefst 15 jaar hebben de fans van singer-songwriter en multi-instrumentalist moeten wachten op zijn tweede solo album na het in 2003 verschenen "For The Loss Of Divinity". Rich DePaolo toerde doorheen de VS en Canada met diverse bezettingen zoals de avont-rock band "Red Letter". DePaolo's muziek kan het best worden omschreven als diep poëtisch, melodisch, charismatisch en stoutmoedig, waarbij hij de uithoeken van het leven wil verkennen.

Met zijn debuut solo-album "For the Loss of Divinity" in 2003 oogstte hij onderscheidingen als "Best Male Singer" in The Ithaca Journa." Ithaca singer-songwriter Rich DePaolo keert terug naar Rochester met zijn trio ter gelegenheid van de release van zijn langverwachte tweede soloalbum, "Killed for Kings". De productie ervan is vlekkeloos te noemen.

DePaolo, gevestigd in New York, schittert op hoogtepunten als 'Seconds', 'Hammer Lee' en meer, complexe geletterde muziek die een weerspiegeling is van onze tijd. DePaolo begon te experimenteren met opnames als tiener en gebruikte twee cassettedecks, luidsprekers en een goedkope microfoon om de bandmachine te simuleren die hij uiteindelijk zou verdienen door de zijkant van het huis van zijn ouders in New Jersey te schilderen. Hij is een autodidact die zijn oren slijpt door mee te spelen met de albums van zijn helden en te jammen met lokale bands.

 

tracks:

01 More Of The Same
02 Seconds
03 Where Believers Don't Go
04 Climb
05 Diamonds Mines
06 Is Anybody There?
07 There's Only One
08 Kisses & Chains
09 Take It
10 What Are You Crying For?
11 Hammer Lee
12 Last Train