© Rootsville.eu

Rob McHale (US)
tiltle: Prophets on the Boulevard
music: Singer-songwriter
year: 2018
label: Wooden Door Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Rob McHale

© Rootsville 2018


Voor de opnamen van zijn nieuwste album "Prophets on the Boulevard" trok troubadour Rob McHale samen met een hele reeks gastmuzikanten richting "Hollow Reed Studio" en de "Sound Temple Studio", beiden in Asheville, NC. Op dit neiuwe album vinden we 10 originals terug en welgeteld één cover, "Little Red Rooster" van Chess-label icoon Willie Dixon.

Na zijn album "Fields" en de EP "Tom Dooley & Friends" met heel wat nieuw storytellin' materiaal met als rode draad Massachusetts. Aan zijn zijde vinden we nog steeds Rob's broer Pat en gitarist Mick Alicke als steunpilaren voor de muziek, met als producer Chris Rosser in wiens studio het album gedeeltijk werd ingeblikt.

In een heerlijk samengaan van folk- en bluegrass is de warme klankkleur van storyteller Rob McHale de rode draad van deze "Prophets on the Boulevard", welke hij opent met "Common Ground". Een muzikaal pallet van fiddle, harmonica en harmonieuze samenzang van een Debrisse McKinney begeleiden hem daarin. Nummers als "Blair Mounatin", "When The Sun Shines In" en uiteraard "Woody’s Shoes" roepen de herinneringen op naar de sound en folk van Woody Guthrie. Tussendoor komt Rob McHale op de crossroads van de blues terecht met Willie Dixon's klassieker "Little Red Rooster", met nog een extra vermelding van de howlin' voice van Debrisse McKinney op dit nummer.

Deze "Prophets on the Boulevard" is ondanks het vechten tegen alle onrecht in de maatschappij vandaag een dromerig en warm album geworden en staat het nostalgische soms in stil contrast met de realiteit.


tracks:

 1. Common Ground
 2. Blair Mountain
 3. When The Sun Shines In
 4. Old Man on the Road
 5. Little Red Rooster
 6. Woody’s Shoes
 7. Prophets on the Boulevard
 8. Feels Like Home
 9. Mother Earth
 10. One Star
 11. Deep in the River