© Rootsville.eu

Rob Ryan Roadshow (US)
tiltle: Coming Home
music: Roots
year: 2018
label: Rhythm Bomb Records

info artist: Rob Ryan Roadswhow

© Rootsville 2018


"The Rob Ryan Roadshow" is een high energy honky tonk band met thuisbasis het Duitse Berlijn. De band bestaat uit Rob Ryan (vocals, akoestische gitaar), Boris Israel (drums, percussie), Jaco Bertacco (sologitaar) en Ralf Sommer (upright bass). Ze brengen in hun shows de aanstekelijke Bakersfield honky tonk sound tot leven en op hun 5de en nieuwste album "Going Home"s gaan ze zelfs nog een stukje verder.

OPener is het nummer "Free" en al meteen zitten we midden in Bakersfield al is er wel een bluesy kantje aan dit nummer. Tien van de veertien nummers op dit album zijn van de hand van Rob Ryan. Een opmerkelijke cover is wel Preston 'Red' Foster zijn "Got My Mojo Working" uit 1956 en krijgt hier een uptempo arrangement aangemeten inclusief harp en slide. "Marleen" is pure rock 'n roll en zo een van die nummers die een feestje doen ontaarden. Met "Night Bus" krijgen we een is heerlijk om luisteren, gewoon een sterk laidback gezongen nummer.

Op "First Rodeo" krijgt het nummer een slide/rockabilly tintje en deel Rob Ryan de vocals met ene Saudia Young. Footstompin' en jazzy in big band stijl is het resultaat van het daaropvolgende "Sleepless Blues". Even stoom aflaten dan met een heerlijke country ballad op "Let The Heartache Begin", een nummer dat hier versterkt wordt door Jacopo Bertacco en zijn Hammond grooves. Op "Soldier On" geven deze "Rob Ryan Roadshow" er een punk injectie aan en leunt dit nummer bijzonder dicht aan bij de Londense "The Clash".

Een opmerkelijke cover krijgen we dan met Thin Lizzy hun million selling hit "Whiskey in the Jar", hier op dit album eerder garage rock dan country. Om ook thuis de horen in het segment Americana krijgen we dan de titeltrack "Coming Home". Voor hun versie van " Shake Your Tailfeather" gingen ze te leen bij een oudje van Andre Williams en here we going loop di loop... Na de bekende Bo Diddley rif op "Blackout" sluit Rob Ryan hier solo af met "Four In The Morning" een nummer recht van de front porch na een nachtje stappen.

tracks:

01. Free
02. Marleen
03. Got My Mojo Working
04. Night Bus
05. First Rodeo
06. Sleepless Blues
07. Let The Heartache Begin
08. Catwalk Baby
09. Soldier On
10. Whiskey In The Jar
11. Coming Home
12. Shake Your Tailfeather
13. Blackout
14. Four In The Morning

musicians:

Rob Ryan: vocals, acoustic guitar
Ralf Sommer: upright bass
Nico Lippolis: drums, percussion
Jacopo Bertacco: guitars, Hammond, piano, electric bass
Boris Israel: conga, percussion
Malcolm Arrison: harmonica
Marcos Coll: harmonica
Michael Niedzwetzki: slide
Saudia Young: lead vocals on #5