© Rootsville.eu

Robert Connely Farr & The Rebeltone Boys (US/Can)
tiltle: Dirty South Blues
music: Blues - Roots
release date: 2018
label: Robert Connely Farr Music
info artist: Robert Connely Farr

© Rootsville 2018


Robert Connely Farr werd geboren in Alabama en groeide op in het kleine zuidelijke stadje Bolton, Mississippi, de thuisstad van Charley Patton en de Mississippi Sheiks. Momenteel woont en werkt Connely in Vancouver, Canada. Connely schrijft en treedt op als een solo-act onder zijn eigen naam, alsook als regisseur van de in Vancouver gevestigde Southern Rock & Alt-Country outfit Mississippi Live & the Dirty Dirty.

In 2017 ontmoette Connely het Mississippi-bluesicoon Jimmy "Duck" Holmes in Bentonia, Mississippi, op slechts enkele kilometers van waar Connely opgroeide. Jimmy begon Connely te begeleiden in de Bentonia-stijl van de blues, een stijl die Holmes rechtstreeks leerde van Henry Stuckey, die Skip James en Jack Owens onderwees. Begin 2018 werkte Connely samen met de Canadese producer en veelgeprezen songwriter Leeroy Stagger om een ​​album op te nemen van de nummers die zijn geschreven tijdens dit mentorschap met de titel "Dirty South Blues".

Dirty South Blues bevat 10 nummers, 8 die zijn geschreven door Farr zelf. "Just Jive" is een nummer dat Jimmy 'Duck' Holmes in '81 schreef in co-writing met Robert Connely Farr en bijna voor eeuwig verloren was. Farr brengt ook hulde aan de roots van dit album door Skip James zijn ''Hard Time Killin Floor Blues" te coveren. Nummers als 'Magnolia' en 'Dirty South Blues' zijn Farrs poging om enkele van de meer controversiële elementen van het Zuiden, zoals de rebellenvlag en het racisme dat nog steeds voorkomt proberen te verzoenen en ter discussie te stellen. Een beklijvend album met blues recht uit de Mississippi Delta in de sfeer van de North Mississippi All Stars en Cedric Burnside.

tracks:

01 Ode To The Lonesome
02 Dirty South Blues
03 Blue Front Café
04 Hard Time Killin’ Floor Blues
05 Magnolia
06 Lady Heroin
07 Just Jive
08 Cypress Tree Blues
09 Yes Ma’am (explicit)
10 Hey Mr. Devil