© Rootsville.eu

Robert Jon & The Wreck (US)
tiltle: self-titled
music: Southern Rock
year: 2018
label: independent
info artist: Robert Jon & The Wreck

© Rootsville 2018


Met als 'hometown' Orange County in Californië zijn we hier in Europa de laatste jaren al goed verwend geweest met deze Robert Jon Burrison aka Robert Jon & The Wreck. Dit jaar konden we van deze rockers al genieten op Moulin Blues en vorig jaar stonden ze al op Culemborg Blues en uiteraard ook hier in België op Gevarenwinkel. In 2011 kwam Robert Jon Burrison zijn band 'The Wreck' op te richten en al meteen was er uitzicht op een internationale carrière. Hun digitale erfenis kwam er met hun debuut album 'Fire Started'. Een album met daarop enkel werk van Robert Jon en in 2013 volgde er de EP 'Rhythm Of The Road'. In 2015 brachten ze het album 'Glory Bound' uit en een jaartje later volgde er 'Good Life Pie'.


Robert Jon Burrison © Freddie (Rootsville)

Met dit nieuwe 'self titled' studio album staat hun teller daarmee op '4' (de EP niet meegerekend). Alhoewel dat Robert Jon van thuis uit is opgegroeid met gospel muziek begon Robert Jon op 'highschool' reeds met schrijven van eigen nummers die dan ver van de gospel muziek werden gecatalogiseerd. Tijdens zijn universitaire studies ontmoette hij dan drummer Andrew Espantman en kwam zo een ietwat later ook toetsenist Steve Maggiora in beeld.

Het album werd opgenomen in de 'Sonic Groove Studios' in Burbank Cal. en bevat 8 nieuwe nummers. Openen doen Robert Jon & The Wreck eerder in een voor hun rustig en soulvol moment met 'Old Friend'. Het is met het daaropvolgende funky 'Let It Go' dat Robert Jon zijn duivels komt te ontbinden. Met 'High Time' krijgen we dan dat Southern Rock gevoel waardoor we deze Robert Jon & The Wreck in onze contreien bekend zijn. Met het afsluitende 'Forever Isn't Long Enough' krijgen we dan de akoestische kant te horen van deze in harmonie gezongen ballad.

De fans van deze "Robert Jon & The Wreck'' kunnen zich alvast opwarmen aan dit album alvorens ze terug richting Europa afzakken in de herfst...

tracks:

1. Old Friend
2. Let It Go
3. I Know It's Wrong
4. Shine On
5. High Time
6. I Got My Eyes On You
7. Witchcraft
8. Forever Isn't Long Enough

musicians:

Robert Jon Burrison: Vocals/Guitar
Andrew Espantman: Drums
Steve Maggiora: Keys/Vocals
Henry James: Lead Guitar/Vocals
Warren Murrel: Bass/Vocals.