© Rootsville.eu

Ruby Turner (Jam)
tiltle: That's My Desire (EP)
music: Blues - Jazz
release date: 2018
label: RTR productions
info artist: RubyTurner

© Rootsville 2018


Na jaren gezorgd te hebben voor de peper in de shows van Jools Holland komt deze wel gewaardeerde sessie muzikante terug in de spotlights te staan met een eigen nieuwe EP 'That's My Desire'. Ruby Turner kreeg algemene bekendheid toen ze midden jaren -80 de formatie ‘Culture Club’ vervoegde, een Briste band die furore kende met frontman en excentriekeling Boy George. Door de jaren heen trad zij ook op met Brian Ferry, UB40, Mick Jagger en ook met Steve Winwood en had niet meer dan 8 singles in de UK Charts met in 1987 haar hoogste notering met ‘Id Rather Go Blind’. Gospel muziek is ook steeds één van haar stokpaardjes geweest en aangemoedigd door Jools Holland heeft ze eerder in 2009 al haar gospel album ‘I’m Travelling On’ op de markt gebracht zodat zij ook haar voorbeeld Sister Rosetta Tharpe in de kijker kon zetten.


Ruby Turner (2018) photo © Rootsville

Openen doet Ruby Turner hier in een jazzy mood met het uit 1947 'Snatch And Grab It' van de Amerikaanse blues zangeres Julia Lee (1902-1958). Alsof we terug in de jazz clubs van de 60-tiger jaren zijn aanbeland. We blijven enigszins in de sfeer met 'New Orleans Blues', eentje dat we uiteraard ook kennen in de uitvoering van Jelly Roll Morton en zo bevinden we ons midden in de New Orleans Jazz.

'Blow Top Blues' werd in 1945 geschreven door het duo Leonard Feather and Jane Feather en werd eerst uitgebracht door Etta Jones waarna ook Dinah Washington en Lionel Hampton het kwamen op te nemen. Hier op deze 'That's My Desire' gebracht in de sfeer zoals dit nummer moet worden gebracht. Het lijkt nu wel echt of Ruby Turner met heimwee terugdenkt aan de jazzy mood van weleer. Zo brengt ze hier bijzonder mooi als titeltrack 'That's My Desire', eentje dat al dateert van 1931 en het meest bekendheid verwierf in de versie van Frankie Lane in 1946.

Afsluitend krijgen we nog 'Thrill Me' en zo heeft Ruby Turner ons geheel van alle jachtig leven terug gebracht naar de lazy years van jazz en blues tijdens de drooglegging. Heerlijk en doet ons meteen verlangen naar meer van dit!

tracks:

1. Snatch And Grab It
2. New Orleans Blues
3. Blow Top Blues
4. That's My Desire
5. Thrill Me