© Rootsville.eu

Rupert & Drexler (US)
tiltle: R & D
music: Jazz
release date: 2018
label: Rupe Media
info artist: Jeff Rupert - Richard Drexler
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Saxofonist Jeff Rupert en jazzzpianist Richard Drexler zijn al geruime tijd buiten vrienden ook muzikale compagnons . De muziek die werd vastgelegd op R & D was een deel van twee nachten muziek uitgevoerd door saxofonist Rupert en pianist Drexler in het Timucua Arts White House in Orlando in juni 2015.

Dit na het verschijnen van hun album 'Imagination in 2017, dat groot succes zag bij de radio en met critici is 'R & D' de tweede release van deze concertdata. De deuntjes tonen de artisticiteit, humor, vaardigheid en liefde van de muziek die deze twee uitstekende muzikanten in overvloed hebben. Tot nu toe werd Rupe Media tot nu toe in de kluis bewaard en zijn ze trots op deze set van intiem opgenomen en prachtig gespeelde standaarden in september 2018 uit te brengen.

Jeff Rupert is naast freelance saxofonist ook full-time professor en Director of Jazz Studies aan de University of Central Florida. In 2004 richtte hij Jeff Rupert & Dirty Martini op en op 6 december 2013 speelde hij op het 'live' album van de Happy Feet Jazz Banduit Brazilië. Hij is ook de bandleider van het sextet 'The Jazz Professors'

Richard Drexler is een pianist, bassist, vocalist en componist uit Bloomington-Normal Illinois en woont sinds 1985 in centraal Florida. Hij heeft op 200 opnames gespeeld en speelt piano in het Woody Herman Orchestra voor meer dan 20 jaar. Daarnaast ook bas in trio's van Kenny Drew Jr., Dick Hyman en anderen. Richard toerde 16 jaar lang als pianist met elektrische bassist Jeff Berlin, en treedt regelmatig op in elf orkesten op zeven instrumenten. Richard is een faculteitslid van het veelgeprezen jazzstudieprogramma van de University of Central Florida, samen met Marty Morell en Jeff Rupert.

tracks:

1. The Song Is You
2. Someday
3. O Grande Amor
4. Edelweiss
5. Johnny Come Lately
6. Imagination (alternate take)
7. The Night Has a Thousand Eyes
8. Soul Eyes (alternate take)

musicians:

Jeff Rupert: saxophone
Richard Drexler: piano