© Rootsville.eu

Samantha Martin & Delta Sugar (Can)
tiltle: Run To Me
music: Soul
release date: april 2018
label:
Gyspy Soul Records
info artist: Samantha Martin
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2018


De samenwerking tussen Samantha en Delta Sugar kwam er met hun debuutalbum 'Send The Nightingale' uit 2015. Een collaboratie tussen Samantha Martin en Mikey McCallum samen met de twee backing vocals Sherie Marshall en Stacie Tabb. Samen vormden ze ook 'The Haggard' waarmee ze aardig wat prijzen wonnen in hun thuisland Canada. Hun muziek is een mix van soul, roots en blues. Nu is er met 'Run To Me' de opvolger en weerom is soul het hoofdingrediënt van dit 10 nummers prachtige album. Soul met invloeden van Mavis Staples, een Etta James en met het rauwe van een Bonnie Bramlett.

Met Darcy Yates als producer werd er een album ingeblikt waarin de 'Soul of Stax' terug op de voorgrand treed met ook invloeden van de hedendaagse soul van een Leon Bridges, een Lee Fields en een Sharon Jones. Een album met het totale plaatje van Soul erin, incluis een blazer sectie en harmony vocals waarmee ze in Canada en de US een nieuwe 'Soul Revue' wist op touw te zetten met meer dan 130 optredens in 2017. Samantha Martin heeft met 'Delta Sugar' ook begin 2018 mee gedaan aan de 'International Blues Challenge' in Memphis en plant voor 2019 nog een Europese tour. Laat maar komen zouden we zo zeggen.

Opener op deze 'Run To Me' is 'You're The Love' een rauwe binnenkomer met een mix van soul en rootsrock georkestreerd door een howlin' gitaar rifje zoals we dat kennen van bij een Nathaniel Rateliff. Ik zou stellen dat deze Samantha Martin zelfs de vrouwelijke tegenhangster is van Rateliff. Het album wordt uitgegeven bij 'Gypsy Soul Records' uit Samantha's thuisbasis Toronto. Ook in het volgende 'Gonna Find It' kunnen we ons voor de volle 100% vinden.

Met een nummer als de ballad 'Will We Ever Learn' leunt ze zelfs naar de soul van een Amy Winehouse en nummers als 'Wanna Be Your Lover' en 'Chasing Dreams' maken zelfs dat er rillingen ontstaan. Tijdens de Stax periode uit de sixties zou een nummer als 'Good Trouble' zelfs onverhinderd de 'soul charts' gaan bestormen. Een blend van een Mavis Staples met een hedendaagse Sharon Jones.

Heerlijk om luisteren is ook 'The Night is Mine' en wanneer deze Samantha Martin & Delta Sugar afsluiten met 'All Night Long' kijken we al uit naar haar komst naar ons continent. Heerlijke soul van de bovenste plank met bonus punten voor Sherie Marshall en Stacie Tabb... so we wanna part all night long with this Samantha Martin and Delta Sugar.

tracks:

01. You're The Love
02. Gonna Find It
03. Will We Ever Learn
04. Wanna Be Your Lover
05. Chasing Dreams
06. Good Trouble
07. Over You
08. The Night is Mine
09. Only So Much
10. All Night Long

musicians:

Samantha Martin
Mikey McCallum
Sherie Marshall
Stacie Tabb
Pete Lambert