© Rootsville.eu

Sara Lee (Fin)
tiltle: Heart of Stone
music: Rhythm 'n Blues, vintage rock
year: 2018
label: Rhythm Bombs Records

info artist: Sara Lee

© Rootsville 2018


Het zijn allemaal blueschicks die zich roeren in Finland. Zo is er in de rhyhtm 'n blues en roots scene ginds ook een zekere Sara Lee. In 2016 bracht Sara Lee haar debuutalbum 'Queen of Heart' uit en sindsdien speelde zowat over de ganse wereld, van Melbourne tot Venezuela. Bij 'Rhythm Bombs Records' is nu haar opvolger uitgebracht met de toepasselijke titel 'Heart of Stone'.

Een portie rhytmm 'n blues en zelfs footstompin' blues als 'I'm a Lover' gaat er altijd wel in en dus is het meteen genieten met opener '1-2-3 He's Mine'. op het 12 nummers tellende album vinden we een blend van rhythm 'n blues aangestuurd door rauwe saxgrooves, maar ook swingende vintage rock 'n roll als op ' Trouble Knows I'm Coming In'.

Voordien speelde Sara Lee en haar band in voorprogramma's voor onde rmeer de Britse formatie Matchbox en ook voor Crazy Cavan. Ze waren ook reeds te zien op talrijke jamborees en festivals in het roots en rock 'n roll genre. Nu staat deze Sara Lee uiteraard om zelf de wereld te veroveren en met deze 'Heart of Stone' zal ze daar zeker en vast in slagen. In het zog van deze release volgt er ook een uitgebreide tour in Spanje en ook op de European Rock 'n' Roll Meeting III in Torremolinos.

Titeltrack 'Heart of Stone' is een zwoel slow rumba nummer op dit album maar ook met het swingende 'Black Widow' is een leuk klinkend nummer, net als de highschool tearjerker 'Let Me Love You '. Met 'Third Man Down' maken ze een knipoog richting Western Swing alvorens af te sluiten met het jazzy 'Black Roses'. Sara Lee she's makin whoopie.

Recent trad deze Sara lee nog op aan de zijde van onze eigenste Shakedown Tim in de bekende 'Storyville' in Helsinki...

tracks:

01. 1-2-3 He's Mine
02. I'm A Lover
03. Trouble Knows I'm Coming In
04. Wasting Time
05. Runaway Bride
06. Heart Of Stone
07. Black Widow
08. Hey Bartender!
09. Let Me Love You
10. I Can't Tell You I Love You
11. Third Man Down
12. Black Roses

musicians:

SaraLee: vocals, sax
Markus Tiiro: guitar
Jari Lehtomäki: double bass
Jani Ahtiainen: drums