© Rootsville.eu

Sarah Reich (US)
tiltle: New Change
music: Jazz - Tap dance
release date: 2018
label: Tap Music Productions
info artist: Sarah Reich
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Sarah Reich is naast tapdansinstructeur ook choreograaf en uitvoerend kunstenaar. Ze is vooral bekend als een artiest voor Postmodern Jukebox en tourde door de Verenigde Staten en Europa zowel in 2015 als in 2016. Naast het uitvoeren van tap-percussiesolo's met een groot aantal aanbevolen zangers, was haar vertolking van een Star Wars-medley te zien in Slate and People-tijdschriften. Sarah Reich is algemeen erkend in professionele danscirkels. Ze was op So You Think You Can Dance als een lid van de Syncopated Ladies van Chloe Arnold, en wonnen de strijd in de dance crew van het elfde seizoen. Ze trad op in het achtste seizoen met Jason Samuels Smith Tap Co.

Sarah Reich is naar voren gekomen als een van de nieuwe leiders in de kunstvorm van tapdans. Op de jonge leeftijd van 15 was deze inwoner uit Los Angeles te zien in het artikel van Dance Spirit Magazine, "20 Hot Tappers Under 20" en werd een van de "25 to watch" genoemd in het artikel in het Dance Magazine van 2017.

Sarah Reich's nieuwe album 'New Change' brengt de wereld van de tapdance en jazz dichter naar jou toe. Haar onberispelijke ritmische ideeën hebben nummers gecreëerd die in je ziel blijven hangen. Een masterclass in wat de tapdanslegendes voor Sarah betekenen, zal je het gevoel geven dat je de nederige student bent. Dit album drukt het hart en de ziel uit van wat het zijn van een tapdanser is. Haar expressieve ritmische kwaliteiten variëren van funkgrooves, jazzy trades met een drummer, emotionele duisternis en swingin 'happiness. Wie wist dat tapen zo veelzijdig zou kunnen zijn? Sarah is een doorgewinterde tap-artiest en dit is nog maar het begin. Geen enkele tapdanser heeft in die mate een album gemaakt. Sarah blijft grenzen verleggen om de tap fris te houden en tegelijkertijd haar verleden te behouden.

tracks:

01. Harold Cromer (Intro)
02. Tap City
03. Respect The Dance
04. Ted Louis Levy (interlude)
05. It’s Tappening
06. Brenda Bufalino (interlude)
07. Revive
08. Jason Samuels-Smith (interlude)
09. The Groove
10. New Change
11. Arthur Duncan (interlude)
12. Baked Bean Blues
13. Ivery Wheeler (interlude)
14. Scat Rap
16. For Chance
17. Dianne Walker (interlude)
18. My Baby Just Cares for Me