© Rootsville.eu

Sari Schorr (UK)
tiltle: Never Say Never
music: Blues rock
release date: october 4, 2018
label: Manhaton Records
info artist: Sari Schorr
promotion: Broere Promotion
booking: Daniela Vazzoler (Good Time Booking)

© Rootsville 2018


Na haar vorige studio album 'A Force of Nature' met als producer Mike Vernon dook Sari Schorr opnieuw de studio in om haar nieuwe studio album 'Never Say Never' op te nemen. Nu werd Henning Gehrke als producer verkozen en werd het album voornamelijk opgenomen in 'The Grange Studios' in Norfolk, UK. Met als ondertitel ready to rock is er uiteraard ook met ballads als 'Ready for Love' ruimte voor enige cool down. Alle nummers werden door Sari Schorr geschreven, al dan niet in samenwerking. Enkel de titeltrack' Never Say Never' van Ian McLagan en 'Ready for Love' van Mick Ralphs krijgen andere credits toebedeeld.

Het moet gezegd dat Mike Vernon deze uit de ‘Big Apple’ afkomstige blues-rock kwam te ontdekken tijdens de International Blues Challenge te Memphis. Hij was toen onmiddellijk onder de indruk van deze powerful lady en het kwam al snel tot een samenwerking waardoor het album ‘A Force Of Nature’ onder de vlag van ‘Manhaton Records’ werd uitgebracht. Nog voor ze haar band ‘The Engine Room’ wist op te richten trok ze reeds door Europa aan de zijde van Joe Louis Walker en Popa Chubby. ook nu wordt deze 'Never Say Never' uitgebracht bij 'Manhatton Records'. Ondertussen wisselde haar begeleidingsband een beetje van bezetting en kwam onder meer Hammond wizzard Bob Fridzema en string bender Ash Wilson de band te versterken.

Met haar gekende 'powerful voice' opent ze hier met 'King Of Rock And Roll' en meteen krijgen we nu een stevig rockend verhaal over de grote Robert Johnson. Een nummer met daarop een krachtige gitaarsolo van Ash Wilson tijdens het bewandelen van deze 'crossroads'. Met 'Thank You' gaat het nog meer de richting uit van rock en zit in het nummer enkele howlin' backing vocals verscholen.

Vervolgens krijgen we een bewerking van de Bad Company klassieker 'Ready For Love', een ballad dat enigszins de rust doet weerkeren. Met het daaropvolgend nummer krijgen we al rockend een autobiografische beschrijving via haar alter-ego 'Valentina'. Het nummer 'The New Revolution' doet je bij de intro een beetje denken aan Marc Boland uit de 70-tiger jaren. Een nummer dat ons ook terug meeneemt naar de herinnering aan Dr. Martin Luther King, waarvan we dit jaar zijn 50ste verjaardag vierden van zijn overlijden. Tijd voor de nieuwe revolutie dan!

Met 'Beautiful' krijgen we terug een ballad en moeten we bevestigen dat deze Sari Schoor een ballad mede door haar shoutin' voice' bijzonder krachtig kan laten overkomen. Ook hier weer een slijtende solo van Ash Wilson. Vervolgend krijgen we een meer rustige Sari Schorr te beluisteren door het zoeken naar de juiste man op het verkeerde moment. Een nummer dat meteen niet past bij de blues-rock van haar en op dit album dan een buitenbeentje is. 'Maybe I’m Fooling' is dan weer volop het gene dat we van haar verwachten.

Ook 'Back to LA' is een beetje van haar pad en is dit misschien wel een nummer met een knipoog naar mee commercieel succes. Een nummer dat ongetwijfeld goed met airplay zal worden ontvangen. De rode draad op het daaropvolgend 'Freedom' zijn dan weerom de Hammond grooves van een op zijn black & white keys rockende Bob Fridzema. Afsluiten doet Sari Schorr hier in onnoemelijk schoonheid met de sentimentele titeltrack 'Never Say Never'.

tracks:

01 King of Rock and Roll
02 Thank You
03 Ready for Love
04 Valentina
05 The New Revolution
06 Beautiful
07 Turn the Radio On
08 Maybe I’m Fooling
09 Back to LA
10 Freedom
11 Never Say Never

musicians:

Sari Schorr: vocals
Ash Wilson: guitar
Mat Beable: bass
Bob Fridzema: Hammond, keyboards
Roy Martin: drums