© Rootsville.eu

Saverio Maccne & Double Ace (Arg)
tiltle: Look Twice
music: Bluesrock
release date: 2018
info artist: Saverio Maccne

© Rootsville 2018


Saverio Maccne is een Argentijnse blues & rockgitarist, zanger en songwriter, geboren en opgegroeid in Buenos Aires. Maccne heeft een uniek krachtig geluid, dat rauwe vrijheid en dynamische kracht combineert met de nauwkeurigheid van zijn virtuoze gitaarvaardigheid.

De uniciteit van Maccne's muziek is sterk gebaseerd op zijn brede en lange ervaring in vele muziekgenres en zijn talent om ze op een spectaculair originele en compromisloze manier te combineren. In de kern van zijn muziek hoor je de liefde voor Blues en Old Rock uit de jaren 60 en 70, gekruid met de precieze technieken van Jazz. Maccne's muziek is een soort intense elektrische Blues, het is rauw en ongepolijst, het trilt een originele, bijna primitieve, felle kracht - en toch is het perfect gebalanceerd en precies; elke noot moet absoluut duidelijk zijn en elke toon moet een stukje van de ziel van de componist weerspiegelen.

Maccne heeft zich sinds een kleine jongen aan de gitaar gewijd. Hij gaf zijn eerste optredens op de leeftijd van slechts veertien naast professionele musici in de duistere bars van de wijken van Buenos Aires. Op zijn zestiende begon hij zijn studie aan een conservatorium, maar na bijna vier jaar studeren, werd hij in plaats van de laatste examens verleid door de roep van de weg en grote avonturen. En zo is het dat de man meestal autodidact is, zijn grootste meesters zijn de wilde straten van Buenos Aires, in het bijzonder de buurt van de bohemian artist van San Telmo, met zijn plein en de vele bars eromheen, waar jarenlang hij verdiende zijn brood als straatmuzikant. Ook het enkele jaren spelen van Jazz en Bossanova in huwelijksrecepties, en het maken van shows samen met zowel beroemde Argentijnse muzikanten als artiesten, hebben de muzikale ervaring van Maccne enorm versterkt.

Maccnes-muziek wordt beïnvloed door de grote iconen van Rock en Blues van hun tijd zoals; Eric Clapton, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en uit de roots van Blues; Robert Johnson, Freddie King, Buddy Guy, Albert Collins; niet te vergeten Jazz en de unieke Charlie Parker. Ook de legendarische gitaristen Joe Pass, Django Reinhardt en de Argentijnse Oscar Aleman. De bijdrage van de grote artiesten, samen met de ervaringen van het leven en de jarenlange oefening in het instrument, hebben een krachtige mix gecreëerd, beide onmiskenbaar en authentiek die het geluid van Saverio Maccne doet ontstaan.

Maccne componeert zijn liedjes in zowel Spaanse als Engelse teksten en deze "Look Twice" is de opvelger van het in 2017 uitgebrachte "Parte de Ello". Stevige bluesrock van een power trio met als opener "Feeling The Blues". In nummers als "The Only Thing I've Got" komen de liefhebbers van slide bijzonder goed aan hun trekken en met " You Just Have To Let It Roll" keren ze dan terug naar onvervalste bluesrock. "Walking Blues" dan en zo keren ze samen met the godfather even terug naar de Delta.

tracks:

  1. Feeling The Blues
  2. The Only Thing I've Got
  3. Imagination Is Waiting
  4. Another Circus Left The Town
  5. You Just Have To Let It Roll
  6. Outside Woman Blues
  7. Muchas Lucecitas
  8. Flashing Back
  9. Walking Blues

musicians:

Saverio Maccne: Guitars & Vocals (Bass Song 5)
Jeremia Kangas: Drums
Sami Huhtamella: Bass