© Rootsville.eu

Sax Gordon (US)
tiltle: Rock 'n Roll Lives Here
music: Soul - Rhythm 'n Blues - Blues
release date: 2018
label: independent
info artist: Sax Gordon

© Rootsville 2018

 

Een tijdje gelden dat we Sax Gordon hier nog aan het werk hebben kunnen zien. Toegeven het was in het verleden zelden als frontman maar als onderdeel van een of ander stomende groovy set. Gelukkig blijft Sax Gordon trouw zweren aan aan de saxofoon gerelateerde ol'school rhythm 'n blues, en dit is op zijn nieuwe album 'Rock 'n Roll Lives Here' niet anders.

Tijdens zijn carrière speelde Sax Gordon aan de zijde van zovele grote namen als er zijn Duke Robillard, Matt "Guitar" Murphy, Junior Watson, Solomon Burke en vele anderen. Sax Gordon heeft soloalbums uitgebracht als "Have Horn Will Travel" (1998), "You Knock Me Out" (2000), "Live at the Sax Blast" (2004) en "Shwotime!" (2013). Door deze albums won hij vele onderscheidingen en maakte hij naam als een van de beste saxofoonspelers ter wereld. We herinneren ons ook nog het prachtige instrumentale album 'Can't Stand Up' dat hij samen opnam met Doug James.

Soul liefhebbers vinden bij het beluisteren met deze Sax Gordon uiteraard dadelijk de link met dat andere fenomeen aan de saxofoon, Jr. Walker. Nummers als ' Somebody In The World For You' doen me naar de soul van Jr. Walker verlangen en dus is ook 'I'm A Roadrunner' meteen één van mijn favoriete nummers op dit album.

Sax Gordon heeft grote talent, de jarenlange ervaring en straalt de eindeloze energie uit pp het podium. Hij doet ook de blues herleven met gevoelige ballades, soulvolle en swingende rhythm 'n blues. Ballads? jawel zoals met het afsluitende 'Tell It '.

tracks:

01. I Need Your Love
02. Somebody In The World For You
03. So Hard
04. The Kid
05. Savin' Up
06. Every Night Is Saturday Night
07. Gone
08. The Misfit (Got To Keep Movin')
09. Stretch Pants
10. (I'm A) Road Runner
11. Tell It