© Rootsville.eu

Sean Chambers (US)
tiltle: Welcome To My Blues
music: blues - bluesrock
release date: october 19, 2018
label: American Showplace Music
info artist: Sean Chambers


© Rootsville 2018


Sean Chambers groeide op in Florida en brengt met deze "Welcome To My Blues" zijn nieuwe album op de markt. Blues met een hoog "More" gehalte en dus voer de voor de bluesrockers onder ons. Het album volgt "Trouble & Whiskey" op welk goede kritieken mocht ontvangen. De band bestaat naast Sean Chambers ook nog uit John Ginty, Todd Cook en Moe Watson. Als extra additief werd er op deze "Welcome To My Blues" voor de slide ook nog beroep gedaan op Jimmy Bennet.

Op dit 11-nummers tellende album vinden we 8 originals terug van de hand van Sean Chambers. Voor de covers werden geselecteerd, Cherry Red Wine van Luther Allison, All Night Long van T-Bone Walker en Boxcar Willie van zijn toetsenist John Ginty.

Al vanaf opener en titeltrack "Welcome To My Blues" worden oip dit album alle registers open getrokken en zijn we dus weg voor een stevige dosis gitaarwerk met bluesrock als understatement. Met Luther Allison's "Cherry Red Wine" zijn we enigszins toe aan een cool doen met een prachtige versie van dit slowbluesje. Ook in de bleusrock krijgen we met regelmaat shuffles opgediend en hier op deze "Welcome To My Blues" is dit niet anders met "Cry On Me".

Afsluiten doet Sean Chambers op dit album met het instrumentale het bijzonder mooie "Riviera Blue" en daarmee zijn we ook fan...

Deze Sean Chambers is te zien bij onder meer "KTBA" te Vlieren (NL) op zondag 16 december met als support act "Bourbon Street".

tracks:

01. Welcome To My Blues
02. Black Eyed Susie
03. Cherry Red Wine
04. Boxcar Willie
05. Cry On Me
06. One More Night To Ride
07. Red Hot Mama
08. You Keep Me Satisfied
09. Keep Moving On
10. All Night Long
11. Riviera Blue

musicians:

Sean Chambers: guitar, vocals
John Ginty: Hammond B3, piano, percussion, drums on #11
Moe Watson: drums, backing vox
Todd Cook: bass

special guest:

Jimmy Bennet: slide, backing vox on #6