© Rootsville.eu

Shaggy Dogs (F)
tiltle: All Inclusive
music: pub rock
release date:april 20, 2018
label: First Offence Records
promotion: Hans Broere Promotion
distribution: Sonic rendezvous
info artist: Shaggy Dogs

© Rootsville 2018


Five men dressed in red and black...The Shaggy Dogs!!! Rock 'n roll verweven met blues en zo komen we uit bij onvervalste 'Pub Rockers' pur sang. Vorig jaar waren ze nog te beluisteren op het helaas verdwenen Goorblues en in de Blues Sphère te Luik. Hun vorige album 'Bababoomba' dateert ook van 2016 (album report).

Deze 'Shaggy Dogs' zagen het licht in 2000 in een buitenwijk ten zuiden van de Franse hoofdstad. Oprichters waren zanger en harper Pascal Redondo aka Red, gitarist Jacker en bassist Toma. Op een vaste muziekstijl kan je deze 'verwarde ruigharige honden' niet vastpinnen, het gaat hen duidelijk om het plezier ervan. Het best kan je hen vergelijken met een kruising tussen de rock 'n roll van Johnny Kid & The Pirates en de blues van Dr. Feelgood. Indien je deze 'Shaggy Dogs' nog niet aan het werk hebt gezien moet dit zonder meer een item worden op je 'bucket list'. Tijdens een concert druipt de energie er gewoon van af. Geen langdradige blues dus maar up-tempo rock 'n roll en ophitsende nummers.


Jacker & Red (Shaggy Dogs) © Rootsville

Deze 'All Inclusive' is het 7de album van deze 'Shaggy Dogs' en hierop gooien ze naar al oude gewoonte weerom alle registers open. Sinds een tweetal jaar is toetsenist Ben deze meute komen vervoegen en zodoende zijn de 'Shaggy Dogs' nu met vijf. Opener van dit 13 nummers tellende album is 'Blues Steady' een bluesy knipoog naar de Rocksteady die hot was in de sixties. Meteen ook een nummer om Ben in de spotlights te zetten. Ambi verzekerd!!!

Deze 'Shaggy Dogs' zijn anders dan het geen je ga verwachten en met een nummer als 'Facebook Fury' gaan ze dan ook meteen maar mee met hun tijd. 'El Dia de Los Muertos' is dan hun manier om Latin en 'pub rock' te vereenzelvigen, en ja het werkt. Op nummers als 'No Second Round' en het instrumentale 'Watch Out' kan Red dan zijn rauwe harp laten beluisteren bijgestaan door de snedige gitaarrifjes van kompaan Jacker en de boogie woogie van Ben.

Ook 'Swingin' High and Low' en 'Get Along' zijn nummers waarvan de dynamiek zo vanaf springt, daar waar ze met 'Link Wray' een dosis surf toevoegen aan dit album, all inclusive weetjewel. 'Time To Go' krijgt dan weer een kruisbestuiving 'reggea' over zich heen maar alvorens ze echt gaan sluiten ze rockend af met 'No Mo Do Yakamo'. Laat je meeslepen met deze 'Shaggy Dogs' en beleef terug de tijd van sex, ... & rock 'n roll op deze 'All Inclusive'.

Who let the dogs out? MORE Blues Fest op zondag 27 mei te Zottegem.

tracks:

01 Blues Steady
02 Facebook Fury
03 El Dia de Los Muertos
04 No Second Round
05 Tried of It All
06 Watch Out
07 Swingin’ High and Low
08 Chill Out
09 Link Wray
10 New York City
11 Get Along
12 Time to Go
13 No Mo Do Yakamo

musicians:

Red: vocals, harp
Jacker: guitar
Toma: bass
Guillermo: drums
Ben: piano, organ